Vijesti

Hoće li biti snijega za Božić? Evo što kaže Vakula

U Gorskom kotaru, Lici, posebno na Zavižanu, bijeli Božić je češći, u čak devet od deset godina pojavljuje se bijeli pokrivač u to vrijeme. Statistika u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj je nešto drugačija


Zoran Vakula, jedan od najpoznatijih hrvatskih meteorologa gostovao je u studiju Večernjeg lista gdje je govorio o prognozama za zimu pred nama. Dosadašnji studeni bio je iznadprosječno topao, no ne kao rujan i listopad. Sljedeći tjedan imat ćemo temperature koje su bliže prosječnim temperaturnim vrijednostima, odnosno nešto niže nego što su sada, ali sve u svemu studeni će biti topliji od prosjeka – rekao je Vakula.

Sve zanima hoće li biti snijega, a Vakula naglašava kako nije točno da snijega više nema, no ima ga rjeđe nego prijašnjih godina. No hoće li ga biti za Božić? “U Zagrebu, Osijeku, središnja i istočna Hrvatska… U pet godina tek jedne godine Božić je bijeli. Čak i manje od toga. Oko 20 posto Božića u povijesti je bilo bijelih od kad postoje mjerenja. U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj. A mi svi pamtimo bijeli Božić”, rekao je.

“U Gorskom kotaru, Lici, posebno na Zavižanu, bijeli Božić je češći, u čak devet od deset godina pojavljuje se bijeli pokrivač u vrijeme Božića”, kazao je. Sve pokazuje da ćemo i idućih mjeseci imati temperature više od prosjeka.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: vecernji.hr | Foto: Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close