Scena

HNK svečano zatvara sezonu i predstavlja novu

Nakon što su proteklih tjedana ansambli Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu obišli šest zagrebačkih kvartova upoznavajući građane s programom i radom umjetnika Opere, Drame i Baleta HNK-a danas će se održat završna svečanost na Trgu maršala Tita kojom će se ujedno ispratiti stara i predstaviti nova sezona 2015./2016.


Program započinje u 18 sati nastupom baleta na zapadnoj pozornici smještenoj na travnjaku između zgrade kazališta i Muzeja za umjetnost i obrt te se nastavlja ispred zgrade HNK-a gdje će nastupiti operni solisti Dubravka Šeparović Mušović (mezzosopran), Kristina Anđelka Đopar (sopran), Damir Kačar (tenor) te Ljubomir Puškarić (tenor).

Drama HNK-a će se predstaviti glazbenim brojevima iz predstave ‘Razbojnici’ koju izvode glumci Iva Mihalić, Mirta Zečević, Nikša Kušelj, Damir Markovina, Kristijan Potočki i Luka Dragić te bubnjar Damir Raček, član Orkestra HNK-a. Svečanost će voditi glumci Jadranka Đokić, Dušan Bućan i Dora Lipovčan.

Istovremeno će se u zgradi naše najveće kazališne kuće u 19.30 sati održati Simfonijski gypsy jazz koncert na kojem će kao solisti nastupiti Florin Niculescu na violini, Hugo Lippi, Steeve Laffont i Mate Matišić na gitari, Jurica Štelma na kontrabasu te orkestar Opere HNK-a u Zagrebu kojim dirigira maestro Alan Bjelinski. U sklopu svečanog koncerta bit će dodijeljene godišnje nagrade za najveća umjetnička postignuća u protekloj sezoni, Mila Dimitrijević za najbolje glumačke kreacije, nagrada Marijana Radev i Vladimir Ruždjak za najbolja pjevačka dostignuća, te nagrade Ana Roje i Oskar Harmoš za najbolje baletne kreacije.

Program na otvorenom besplatan je za građane, a da ova večer neće biti namijenjena isključivo ljubiteljima opere, drame ili baleta potvrđuje i nastup DJ-a Frenkija koji će posjetitelje zabavljati od 21.30 na prostoru ispred kazališta.


 

Tekst: tportal


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close