Kultura

HKUD Široka Kula nastupa na smotri svirača tamburice samice u Donjim Andrijevcima

BRODSKO KOLO

HKUD “Široka Kula” ove godine sudjeluje na 22. Hrvatskoj smotri svirača na tamburi samici. Smotra će se održati 5. rujna u Donjim Andrijevcima, kao jedan od programa “Brodskog kola” – najstarije smotre izvornog folklora u RH.


HKUD-u “Široka Kula” ovo nije prvo sudjelovanje u programu državne smotre “Brodsko kolo”. Sudjelovali su 2014. godine u programu izbora za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji kada je njihova članica osvojila mjesto druge pratilje, te 2016. godine također na smotri svirača na tamburi samici u Donjim Andrijevcima gdje će i ove godine nastupiti.

Na smotri će se ove godine predstaviti njihova 4 svirača na tamburi samici, a sve će popratiti pjesma njihove muške pjevačke skupine koja već duže vrijeme bilježi uspješne i zapažene nastupe.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close