HGSS spasio stariji bračni par izgubljen na području Rakovice

Tena Brnad

Nizozemski turisti, a radilo se o starijem bračnom paru jučer u popodnevnim satima izgubili su se na području Rakovice. Pronašli su ih HGSS-ovci vidno iscrpljene poslije ponoći. Njihov nestanak prijavljen je u 18.36 sati, javlja kaportal.


Bračni par, inače državljani Kraljevine Nizozemske, tijekom dana su se uputili biciklima u obilazak vrlo zahtjevne biciklističke rute koja se preporučuje isključivo za skupine dobro opremljenih biciklista. Nekoliko sati od započetog izleta bicikliranja Plitvičkom dolinom, poziv dobiva HGSS te započinje s akcijom traganja i spašavanja.

U potrazi je sudjelovalo 11 pripadnika HGSS stanice Karlovac s ispostavom HGSS Slunj-Rakovica. Na teže prohodnom terenu uz kišu, maglu te nisku temperaturu korištenjem tri vozila te jednim privatnim ATV vozilom na nadmorskoj visini iznad 800 m pronađeni su živi neposredno uz Nacionalni park Plitvička jezera. Pronađeni su u 00:22 sata vidno iscrpljeni, dehidrirani i pothlađeni te im je pružena prva pomoć, navodi  HGSS.

U akciji traganja i spašavanja uz HGSS sudjelovali su djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova RH kojima ovim putem uz centar 112 želimo zahvaliti na izuzetno dobroj i kvalitetnoj suradnji koja je polučila pozitivne rezultate. Ovakva suradnja je uvijek dobro došla i hvale vrijedna, zahvaljuju iz HGSS-a.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Izvor: kaportal.rtl.hr | Foto: HGSS Stanica Karlovac

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u