Lifestyle

HGSS-ovci kod Gospića spasili dvije planinarke iz Njemačke

HGSS Stanica Gospić sinoć je dobila dojavu od Centra 112 o ozlijeđenoj planinarki između Šugarske Dulibe i Lukova Šugarja.


Na teren je odmah izašlo 12 spašavatelja iz Stanice Gospić. U 23:50 sati stigli su do unesrećenih i sanirali im ozljede. Jedna planinarka je pri padu zadobila ozljede glave, a druga se žalila na bolove u koljenu.

Nakon kraćeg odmora spašavatelji zajedno s unesrećenima započinju silazak. Silazak je bio oprezan kako se iscrpljene planinarke ne bi dodatno ozlijedile. U 2 sata spašavatelji su se zajedno s planinarkama spustili na Jadransku magistralu u Lukovom Šugarju te ih prevezli do Karlobaga, prioćio je HGSS

Akcija je završena povratkom spašavatelja u bazu u 3 sata. Akciju spašavanja dodatno su otežavali mrak i izrazito težak teren.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: HGSS

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close