VijestiLifestyle

HGK: U trgovinama robnih zaliha ima, građani neće ostati gladni

Iz Hrvatske gospodarske komore u petak su poručili da ima određenih zastoja u protoku robe, no da to neće isprazniti police domaćih trgovina niti će građani ostati gladni, dok iz vodećih trgovačkih lanaca ističu da imaju dovoljno robe i da su dobro opremljeni.


Određenih zastoja u protoku robe ima, ali to neće isprazniti police domaćih trgovina. U trgovinama robnih zaliha ima – građani neće ostati gladni“, poručio je potpredsjednik HGK za trgovinu i financije Josip Zaher, komentirajući posljednju povećanu kupovinu građana.

Zaher smatra i da će pretjerana kupovina dijela građana samo stvoriti problem drugima, koji do namirnica u tom trenutku neće moći doći, navodi se u priopćenju iz HGK.

I predsjednik Udruženja za trgovinu HGK Ivica Katavić kaže da ne treba paničariti i da robe ima dovoljno.

Virus treba respektirati, no dobro smo opskrbljeni zalihama za par mjeseci. Ako i nestane nekih artikala, pronaći ćemo zamjenske. Naše marže i cijene neće se mijenjati. Ako ulazne cijene budu rasle, tu država može intervenirati,“ rekao je Katavić.

U ovom trenutku najveći pritisak i potražnja vezani su uz 50 baznih artikala, a povećanje prometa penjalo se i do 100 posto, ističu još iz HGK.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close