ObrazovanjeIzdvojeno

GRADONAČELNIKOVA PLAĆA STUDENTIMA Četvrtu godinu zaredom Starčević svoju godišnju plaću daje najboljim studentima!

PRIJAVE DO 26. PROSINCA

Gradonačelnik grada Gospića Karlo Starčević i ove godine najboljim će gradskim studentima dodijeliti stipendije koje se financiraju iz njegove plaće, dok on na svojoj funkciji ostaje kao volonter.


U ovoj akademskoj godini iz plaće gradonačelnika dodijelit će se tako ukupno devet stipendija u mjesečnom rasponu od 600 do 1.300 kuna.

Cilj gradonačelnikove inicijative, koju provodi od početka svog mandata, jest podići znanja i sposobnosti svojih mladih sugrađana kako bi se zadovoljila potreba za stručnim kadrovima na području Grada Gospića. Samim time, kao deficitarna zanimanja od interesa za Gospić u ovoj akademskoj godini izdvojena su elektrotehnika, fizika, kemija, matematika, strojarstvo i medicina.

Cilj je ujedno potaknuti studente koji su tijekom dosadašnjeg školovanja ostvarili visoke rezultate ili imaju slabe imovinske prilike, na daljnje školovanje.

„Do ove godine iz gradonačelničke plaće stipendirali smo brojne studente koji su danas u Gospiću liječnici, inženjeri ili profesori te se nadam se da im je stipendijski novac koristio da dođu do tog rezultata. Sretan sam da to možemo napraviti i ove godine jer veliko je zadovoljstvo pomoći mladim ljudima u ostvarenju njihovih ciljeva.“, izjavio je gradonačelnik Karlo Starčević.

Kriteriji za dodjelu stipendija su uspjeh studenta u prethodnoj godini, godina studija, sudjelovanje na natjecanjima i plasman na tim natjecanjima prethodne godine, objavljeni radovi i osvojene nagrade, socijalno – materijalno stanje te deficitarna zanimanja.

Natječaj za dodjelu stipendija provodi Povjerenstvo za dodjelu stipendija, a rok za prijavu je 26. prosinac.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close