VijestiŽupanijskaPolitika

Gradonačelnik Ogulina odbio planinariti u znak protesta protiv centralizacije države

Dalibor Domitrović (SDP), gradonačelnik Ogulina, odbio je u četvrtak planinariti na Klek u sklopu Europskog tjedna mobilnosti nakon saznanja da bi, po prijedlogu Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu RH, planinarski dom mogao prijeći u županijsko vlasništvo.


Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima Karlovačke županije “Natura viva”, koja je organizirala uspon, ispričao se te izrazio oštro negodovanje i razočaranje prijedlogom zakona.

“Ogulin je kolijevka planinarstva. Iduće godine slavimo 150 godina ogulinskog planinarstva, a proslava je planirana na Kleku. Već 30 godina sam član planinarskog društva i dugi niz godina pomažem i radim s članovima planinarskog društva na uređenju i održavanju našeg doma. To je dom koji su gradili naši građani, naši planinari… I evo, potezom pera, sad će upravljanje domom preuzeti Karlovačka županija”, rekao je Domitrović.

Pozvao je županijsku vlast gdje HDZ ima većinu, ali i HDZ u ogulinskoj gradskoj oporbi, da reagiraju na takav prijedlog zakona i da “zaštite građane od daljnje centralizacije” uz koju, rekao je, “neminovno ide srozavanje standarda života i usluga prema građanima”.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: jutarnji.hr | Foto: pixabay.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close