Vijesti

Gradonačelnik Bandić otvorio konferenciju “Stambene zgrade: edukacija na kućnom pragu u dva koraka”

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma u utorak je otvorio konferenciju na temu: Stambene zgrade: edukacija na kućnom pragu u dva koraka.


Teme konferencije su razvrstavanje komunalnog otpada, ugradnja razdjelnika topline, obnova fasada i zaštita od grafita, zaštita od požara, potresa i poplave, urbana sigurnost u prevenciji i samozaštiti.

Konferenciju organizira Udruga predstavnika suvlasnika stambenih zgrada grada Zagreba te ima za cilj na jednom mjestu okupiti predstavnike suvlasnika, zainteresirane suvlasnike i stanare stambenih zgrada s područja grada Zagreba te predstavnike javnih institucija koje su na bilo koji način povezane s javnim odnosno javno-privatnim potrebama stanara u stambenim zgradama.

“S jedne strane zadaća Grada je raditi na ekološkoj osvješćenosti građana kako bi grad učinili ljepšim, čišćim i toplijim za život, a s druge strane je obnova fasada i zaštita od grafita, istaknuo je gradonačelnik Bandić. Uvjeren sam da će do proljeća zahuktati projekt obnova fasada, koji će Grad subvencionirati sa 80 posto i stanari zgrada sa 20 posto. Ovaj milenijski projekt s kojim bi napokon grad Zagreb došao na pijedestal najurednije europske metropole, pomogao bi i građevinskoj industriji, jer će posao dobiti 10 do 12 tisuća ljudi iz te branše”, rekao je gradonačelnik.  


 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close