Ličko-senjska županijaPolitika

Gradonačelniče Starčević, ni naš medij nije dobio nikakva sredstva od Grada Gospića…

Jučer je u ličkoj javnosti medijski odjeknula informacija koju je gradonačelnik Gospića Karlo Starčević objavio na svojoj Facebook stranici. Riječ je o dokumentu potpisanom od strane Starčevića, kojim se javno prikazuje financiranje medija od strane Grada Gospića u razdoblju 2013.-2017. Brojke su zanimljive, iako nepotpune.

S obzirom da je objavljeni dokument poluinformacija, iz razloga jer nisu objavljeni svi postojeći relevantni lički mediji, imamo potrebu javno podsjetiti naše čitatelje i gradonačelnika Gospića Starčevića o činjenicama vezanim za neobjavljeni portal u njegovoj tablici.

Zašto se službeno objavljuju poluinformacije?


Taj neobjavljen, i vjerujemo slučajno (?) izostavljen medij, je upravo naš portal LIKACLUB – najčitaniji lički nacionalni medij u Hrvatskoj. S obzirom da je gradonačelnik Starčević javno objavio kako portal Slobodnalika nije dobio nikakva sredstva od Grada Gospića od 2013. godine, a s druge strane portal Lika online ima prihode od Grada Gospića od preko 250 000 kuna, smatramo ipak bitnim da se ne objavljuju poluinformacije kojima se daje prioritet jednima ili drugima. Iako smo svjesni činjenice da u Ličko-senjskoj županiji vlada politički i medijski rat, objavljivanje poluinformacija izostavljanjem neovisnih medija koji u tom ratu ne sudjeluju, nije pristojno niti ispravno.

Dodatno, situacija slučajnog (?) izostavljanja ne prikazuje korektnost i ravnopravnost cijenjenja medija, u situaciji kada je izostavljeni medij nadaleko poznat u cijeloj Hrvatskoj, s velikom bazom čitatelja u Zagrebu, Rijeci, Splitu i drugim središtima ličke publike van granica Ličko-senjske županije.  Uz to, društvene mreže portala LIKACLUB koje imaju moć prenošenja informacija o Gradu Gospića publici portala na svakodnevnoj periodici, te isto i čine, vrijede i zaslužuju u najmanju ruku ravnopravan status s drugim medijima, ako već ne i istaknutiji s obzirom na rezultate.

Poštovanje prema redakciji i kolumnistima?

Redakcija portala LIKACLUB, kroz razdoblje od 3 godine ima prosječno 4 zaposlenika/volontera. Bivša, a tako ni sadašnja gospićka vlast, nije imala sluha niti razumijevanja za rad našeg tima od 12 ljudi, koliko LIKACLUB ukupno broji s kolumnistima. To nismo smatrali problematičnim. Žalosno je da gospićka vlast to ne vidi, ali to ne vidimo kao naš problem niti nedostatak. Ipak, problematično je to što i bivša i sadašnja vlast nema poštovanje prema redakciji i kolumnistima, bar u situaciji kada se mora javno vidjeti da ne podržavaju rad portala LIKACLUB.

Nas nitko ne gura u prvi plan, radimo stalno i uspjeh ne izostaje

Ideja portala LIKACLUB je konstruktivna, za razliku od mnogih destruktivnih portala koje politika gura u prvi plan već godinama. To što konstruktivni šute, ne znači da će destruktivni vladati, niti da će političari Ličko-senjske županije ignorantskim načinom kao u ovom slučaju, uspijevati poluinformirati javnost.

Rad naše redakcije portala i kolumnista, nagrađen je suradnjom s najvećim gradom u Hrvatskoj Gradom Zagrebom, najčitanijim portalom i medijem u Hrvatskoj 24sata.hr, te najvećom mrežom poslova u Hrvatskoj MojPosao, što su velika priznanja. S druge strane, veliki poraz sadašnje i bivše gospićke vlasti, nesuradnja je s portalom LIKACLUB i ono što se dogodilo i ovog puta. Slučajno (?) izostavljanje je samo jedan od dobrih primjera kad smo odlučili reagirati.

Je li važnije 4 000 nečijih glasača (jednom u 4 godine) ili naših 40 000 čitatelja portala mjesečno (svaki mjesec)?

Ovaj vid otvorenog pisma i poruke javnosti i politici pišemo iz odgovornosti prema našim čitateljima. Njih ima 40 000 mjesečno, i pravodobno su i točno infomirani kako o bitnijim aktivnostima gradonačelnika, tako i o drugim aktivnostima u Gospiću, Ličko-senjskoj županiji, i Hrvatskoj. Oni su bitni. Nama su najbitniji. Nečijih 4 000 glasača ukoliko to gledamo kao objavu Gradonačelnika Starčevića, dio je i naših čitatelja koje zasigurno zanima zašto je LIKACLUB slučajno (?) izostao s liste. Oni su i među vašim fanovima Facebook stranice na kojoj je poluinformacijska lista objavljena, te ne zaslužuju skrivanje podataka.

Tih 4 000 čitatelja,  kao i 40 000 čitatelja koji nas svakog mjeseca čitaju, zaslužuju znati da Grad Gospić, glavni grad Ličko-senjske županije, nikad u svojoj povijesti nije podržao rad portala LIKACLUB s nikakvim financijskim iznosom.

Ako za nas niste čuli, možda ste ovim putem saznali

Ukoliko Grad Gospić kao ustanova, i gradonačelnik Karlo Starčević kao javna osoba, nisu znali da portal LIKACLUB postoji pa ga iz tog razloga nisu uvrstili u tablicu, nadamo se da će ovim putem saznati. Isto tako, ovo je poruka i svima onima koji za nas jesu čuli, ali ne žele znati. Ne zaobilazimo pritom ni bivšu vlast i vaše kolege iz Gradskog vijeća Grada Gospića i ne libimo ih se spomenuti, Hrvatsku demokratsku zajednicu Grada Gospića i njihove čelnike, koji također vjerojatno ne žele znati, ali ovim putem svakako će saznati da ignorancija zaista ništa ne znači.

Naša posljednja poruka ovog teksta, poruka je Gradonačelniku Starčeviću kao čelnoj osobi Gospića

Gradonačelniče Starčević, ni naš medij nije dobio nikakva sredstva od Grada Gospića, sljedeći put nemojte slučajno (?) zaboraviti objaviti taj podatak. U ime redakcije i tima portala LIKACLUB, zahvaljujem na otvorenosti i zagovaranju medijskih sloboda, kao i demokratskih medijskih izražavanja i skretanja pažnje na primjećene nekorektnosti kako stoji u ovom tekstu. 

Ante Fumić, voditelj portala LIKACLUB

*tekst je usuglašen s redakcijom portala LIKACLUB i čini stav portala u cjelosti. 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close