Lifestyle

Građanska inicijativa “Za Forticu” organizira volontersku akciju uređenja brdašca Fortica

Građanska inicijativa „Za Forticu“ organizira volontersku akciju košnje i uređenja pristupnog puta do izletničke, povijesno-arheološke, kulturne, vjerske i turističke lokacije na brdašcu Fortica u Otočcu.


Akcija će se održati u ponedjeljak, 2. srpnja 2018. od 16 do 21 sat, a pozvani su svi građani dobre volje, zainteresirani za druženje i zajedničko djelovanje u opuštenoj i korisnoj aktivnosti. Okupljanje sudionika je u 16 sati ispred Đačkog doma Fortica, a poželjno je donijeti nešto od alata, kao što su kose, kosilice, grablje, vile, rukavice i sl.

Ova je inicijativa rezultat zajedničkog promišljanja tijekom radionica programa „Aktivni u zajednici“ o osnaživanju društvenog kapitala, koje je za građane Otočca provela Zaklada Kajo Dadić unutar suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva. Cilj programa je potaknuti razvoj društvenog kapitala, kulture davanja u opće korisne svrhe i aktivizam zajednice.

Inicijativu čine predstavnici PD Gromovača Otočac, KUBS Baštinica, BK Barkan Otočac, Book cafe Paradiso, The coklje, VUK Kuterevo, Gacka d.o.o., Gačanka Otočac, Velebit aktivnosti, DVD Otočac i Župa Presvetog Trojstva Otočac. Nakon radnog dijela košnje i uređenja pristupnog puta, predviđeno je druženje i roštiljada na izletištu na Fortici.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close