Ličko-senjska županijaVijesti

Građani na dvije lokacije pronašli ručne bacače raketa, streljivo i bombu

RADUČ I BUNIĆ

Tijekom proteklog vikenda (30. travnja – 3. svibnja 2021. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, tri prometne nesreće, četiri narušavanja javnog reda i mira i dva pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava.


Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Doljana zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe.

On se sumnjiči da je u vremenu od 1. ožujka do 14. travnja 2020. godine u šumskom predjelu mjesta Doljani posjekao i otuđio više stabala bukve, graba i hrasta u količini od 64,17 m³, oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Vrhovinama.

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom iz Podlapače zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.

Sumnjiči se da je 1. svibnja 2021. godine u Podlapači prijetio ubojstvom 27-godišnjaku iz Podlapače. On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodila se na području Karlobaga. U njoj su tri osobe lakše ozlijeđene.
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Otočca.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 57 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 8 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom i 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 30. travnja u Kompolju kod 55-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.23 g/kg).

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su drskim ponašanjem na području Gospića i Senja, te svađom i vikom na području Otočca i Korenice.
Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.

Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava

U petak je građanin dojavio da je u šumskom predjelu Bunića pronašao minsko-eksplozivna sredstva. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrdio je da se radi o 3 ručna bacača raketa i 1260 komada streljiva call. 7,62 x 39 mm, što je policijski službenik izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Jučer je građanin prilikom čišćenja u travi u Raduču pronašao ručnu bombu M-52 P3, koju je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske također izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Policija skreće pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti, te da do istih mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje.

Pridružite se u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PU ličko-senjska

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close