Grad ZagrebTurizam

Grad Zagreb pristupit će udruzi “Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla”

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u srijedu su većinom glasova prihvatili zaključak o sklapanju Povelje o suradnji na projektu Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla te pristupanju Zagreba istoimenoj udruzi, što će pridonijeti brendiranju i promociji Hrvatske kao domovine svjetskog velikana Nikole Tesle, javlja Večernji list.


Povelja o suradnji važna je zbog formiranja i certificiranja europske kulturne rute “Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla” pri Institutu za kulturne rute Vijeća Europe te brendiranja i promocije Hrvatske kao domovine Nikole Tesle.

Ciljevi udruge, kojoj će pristupiti i Grad Zagreb, su promicanje i zaštita digniteta imena i djela Nikole Tesle u Hrvatskoj i svijetu te povezivanje europskih država, gradova, regija, znanstvenih, stručnih, kulturnih i turističkih institucija, udruga i ostalih partnera koji baštine povijest života, školovanja i rada tog svjetskog velikana.

Godišnja članarina u iznosu od 32.000 kuna izdvojit će se iz gradskog proračuna.

Više na Večernji list.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close