VijestiSportTurizam

Grad Pag će zadnji vikend rujna okupiti ljubitelje nordijskog hodanja iz cijele Hrvatske!

Od 27. do 29. rujna grad Pag biti će domaćin manifestacije naziva “Nordijsko hodanje mjesečevim otokom” koja se ove godine održava po prvi puta.


U tri dana vikenda sudionike očekuje aktivan i bogat program na stazama koje su osmišljene u sklopu projekta “Uspostava staza za nordijsko hodanje i pješačenje na području TZ grada Paga”, a hodači će tokom vikenda izmijeniti čak četiri lokacije – grad Pag, Vlašiće, Dinjišku i Šimune!

Cilj je upoznati grad Pag

Cilj ove sportsko rekreativne manifestacije jest promovirati aktivan način života te upoznati sudionike s prirodnim i kulturnim ljepotama grada i otoka Paga kao i gastronomskom ponudom.

Nordijsko hodanje je aktivnost pogodna za osobe svih dobnih skupina, a za razliku od običnog hodanja aktivira cijelo tijelo kroz upotrebu posebnih štapova pri hodanju. Štapovi za nordijsko hodanjem izrađeni su od laganih materijala, a mogu biti teleskopski ili fiksni. Ovaj oblik rekreacije veoma je popularan u svijetu te pridonosi proširenju ponude pješačkog turizma. Preporučljiv je osobama kojima je trčanje prezahtjevno, a i dalje se žele kretati i biti aktivni u grupi te na svježem zraku.

Prijava i kotizacija vrlo povoljni

Prijave za sudjelovanje na manifestaciji traju do 20. rujna, a vrše se putem web stranice www.stotinka.hr  na linku OVDJE. Kasnije prijave ili prijave na sam dan manifestacije nisu moguće zbog složenosti organizacije. Kotizacija za sva tri dana iznosi 170 kuna, a ukoliko niste u mogućnosti prisustvovati sva tri dana, možete sudjelovati jedan ili dva dana, u kojem slučaju iznos kotizacije ostaje isti. Sve prijavljene sudionike očekuje startni paket, a u iznos kotizacije uključen je tečaj nordijskog hodanja, vođenje po stazama, degustacija paških specijaliteta i još mnogo toga!

Otkrijte novi način kretanja ili podijelite svoju strast prema nordijskom hodanju s drugim zaljubljenicima u ovu brzorastuću aktivnost i hodajte mjesečevom površinom – na Zemlji, na otoku Pagu! – ističu organizatori.

Manifestacija se održava u suorganizaciji Turističke zajednice grada Paga i obrta Nordijsko hodanje, a sve informacije možete pronaći na Facebook stranici Turistička zajednica grada Paga/Pag Tourist Board.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: nordijskohodanje.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close