Ličko-senjska županijaNovacLifestyle

Grad Gospić isplaćuje božićnice socijalno ugroženim građanima

Grad Gospić je i ove godine donio Odluku o dodjeli jednokratne novčane pomoći povodom božićnih blagdana socijalno ugroženim građanima s prebivalištem na području grada Gospića.


“Pozitivna praksa isplate Božićnica u Gradu Gospiću započela  2018. godine, nastavila se  2019.  te se provodi i ove 2020. godine. Dokaz je to kontinuirane skrbi za naše sugrađane slabijeg imovinskog stanja”, poručili su iz Grada.

Zahtjev za isplatu jednokratne novčane pomoći povodom božićnih blagdana socijalno ugroženih građana s prebivalištem na području grada Gospića bit će objavljen na web stranici Grada Gospića, a isti se može preuzeti i u papirnatom obliku na porti grada Gospića, Budačka 55.

Ispunjeni Zahtjev može se od 1. prosinca 2020. godine do 15. prosinca 2020. godine dostaviti elektroničkim putem na e-mail: [email protected] ili predati osobno radnim danom od 07.30 do 14.30 sati na portu Grada Gospića na adresi Budačka 55.

Uz popunjeni obrazac Zahtjeva podnositelj je dužan priložiti svu potrebnu dokumentaciju. Osobama koje imaju tekući ili žiro račun isplata će se izvršiti odmah nakon obrade zahtjeva. Osobe koje nemaju tekući ili žiro račun biti će obaviještene telefonskim putem o načinu preuzimanja financijskih sredstava.

Za osobe koje su nepokretne i/ili nemoćne i koje zadovoljavaju sve navedene uvjete, Božićnica će biti dostavljena u njihove domove temeljem prijave Gradu Gospiću, Gradskom upravnom odjelu za samoupravu i upravu osobno ili na broj telefona 053/572-082.

Prijava mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime nepokretne i/ili nemoćne osobe, adresu stanovanja, kontakt broj telefona/mobitela.

Građani koji imaju pravo na isplatu Božićnice su:

1. a) umirovljenici;
I. skupina – umirovljenici kojima je iznos mirovine 1.000,00 kn ili manje: 600,00 kn (šest stotina kuna) po osobi;
II. skupina – umirovljenici kojima je iznos mirovine od 1.000,01-1.500,00 kn: 400,00 kn (četiri stotine kuna) po osobi;
III. skupina – umirovljenici kojima je iznos mirovine od 1.500,01 – 2.000,00 kn: 300,00 kn (tri stotine kuna) po osobi;

b) osobe iznad 65 godina koje nemaju primanja: 600,00 kn (slovima: šest stotina kuna) po osobi;

2. osobe koje se nalaze u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za
zapošljavanje, Područnog ureda Gospić: 300,00 kn (slovima: tri stotine kuna) po
osobi;

3. radno nesposobne osobe: 200,00 kn (slovima: dvije stotine kuna) po osobi;

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close