Turizam

U Grabovači traju nova istraživanja o šišmišima

S obzirom da se bliži obilježavanje Noći šišmiša koja se u Hrvatskoj organizira već dvadeset godina a organizira ju organizacija UNEP/EUROBATS, provjerili smo kakvo je stanje u novoj ličkoj turističkoj destinaciji koja u sklopu sadržaja ima i najveći broj pećina u Hrvatskoj, njih preko 40.

“Sukladno planu rada za ovu godinu vršimo istraživanja šišmiša na području Pećinskog parka Grabovača te ćemo napokon i mi, nakon istraživanja krenuti u obilježavanje Noći šišmiša – što znači iduće godine. Naime, istraživanja se vrše u proljeće, ljeto, jesen i zimu, nas sada čeka jesensko i zimsko razdoblje. Tako ćemo sljedeće godine moći točno znati kakva su kretanja šišmiša, a samim time i uspješnije i detaljnije obilježiti Noć šišmiša.” – izjavila je za LIKACLUB ravnateljica parka Katarina Milković.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Fotoklub KLik

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close