Lifestyle

U Gospiću potpisani sporazumi o partnerstvu u projektu “Mali korak – veliki uspjeh”

Ličko-senjski župan Milan Kolić potpisao je Sporazume o partnerstvu u projektu „Mali korak-veliki uspjeh“ sa ravnateljicama i ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojima je Ličko-senjska županija osnivač.


Iz kabineta župana pristiglo nam je priopćenje, s županovom izjavom o toj temi koju prenosimo u cijelosti:

“Ovi sporazumi obuhvaćaju ukupno 11 škola, 7 osnovnih i 4 srednje. Projektom „Mali korak-veliki uspjeh“ za školsku godinu 2016./2017. osigurava se 30 pomoćnika u nastavi za 30 učenika s poteškoćama u razvoju. Učenici s poteškoćama predstavljaju posebno ranjivu skupinu djece, mladih ljudi, a njihovo izjednačavanje u mogućnostima, uz opće mehanizme podrške u školi, zahtijeva i dodatne, specijalne mehanizme. Stoga je Ličko-senjska županija prijavila ovaj projekt i za ovu školsku godinu, a vama se kao partnerima zahvaljujem na suradnji u pripremi projekta čija je vrijednost 1.731.276,59 kn. Odobrena sredstva Europskog socijalnog fonda su 1.644.712,76 kn. Ličko-senjska županija sufinancirat će 5% vrijednosti projekta, rekao je župan Kolić ističući socijalnu i humanu stranu projekta koji za krajnji cilj ima davanje prilike mladima s poteškoćama u razvoja da se što ravnopravnije uključe u sve društvene tokove“.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close