AutomotoVijesti

Gospićki vatrogasci dobili vrijednu donaciju od kolega iz Austrije

 Nakon što je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Gospić Marko Popović  simbolično preuzeo ključ od Josepha Worgotera, zapovjednika Vatrogasne postrojbe grada Kirchdorfa, dosadašnje vozilo austrijske postrojbe postalo je vozilo gospićkih vatrogasaca.


Iako se radi o Mercedesu starom 30 godina, godine ovakvom vozilu praktički ne znače ništa. Nakon ove vrijedne donacije JVP Gospić bogatija je za vozilo s  ljestvama dugima čak 18 metara kakvo oni još nisu imali. Inače, radi se o gradiću iz pokrajine Tirol u Austriji, pokrajine iz koje je, kako je rekao županijski zapovjednik Hrvoje Ostović, vatrogasnim postrojbama u Ličko-senjskoj županiji prije ovoga donirano pet vozila. Bogat je to kraj u turističkoj oazi Austrije, nedaleko slavnog skijališta Kitzbuhell. Oni su u cijelosti nabavili novi vatrogasni vozni park, pa su s radošću donirali ovo vozilo Gospićanima. Taj njihov novi vozni park službeno će biti blagoslovljen 25. svibnja, na ceremoniju je gradonačelnik tog gradića, čije pismo je pročitao zapovjednik Worgotera, pozvao i izaslanstvo JVP Gospić i grada Gospića.

Uz županijskog zapovjednika Ostovića i gospićke vatrogasce,  ovu svečanost primopredaje vozila uveličao je i gradonačelnik Karlo Starčević koji je imao priliku vinuti se u visine ljestvama postavljenima na ovome vozilu. Pozdravio je Austrijance, zaželio im dobrodošlicu, rekao im da je za njih sutra spreman izlet na Plitvička Jezera i oduševio ih tečnim njemačkim na kojemu im se obratio. Gospićani su na lijep način, dobrodošlicom i poklonima zahvalili  exsAustrijancima na vozilu čija je vrijednost procijenjena na oko 150,000 kuna.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close