Ličko-senjska županijaZdravlje

Gospićki Stožer predložio nove mjere za vjenčanja, sahrane i privatne svečanosti

NEPOVOLJNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

Dana 18. rujna 2020. godine u Kulturno informativnom centru Gospić održana je redovna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Gospića te je na službenim stranicama Grada Gospića objavljen izvještaj sa sjednice koji prenosimo u nastavku:


Sjednicu Stožera civilne zaštite Grada Gospića otvorio je načelnik Stožera Ivica Tomljenović koji je nakon upućenih pozdravnih riječi i utvrđenog kvoruma, dao na glasovanje sljedeći dnevni red:

  1. Usvajanje Zapisnika sa zadnje sjednice Stožera civilne zaštite,
  2. Razmatranje epidemiološke situacije na području Grada Gospića,
  3. Razmatranje zahtjeva Gimnazije Gospić za izdavanje Suglasnosti o ne obveznom nošenju maski za vrijeme boravka u školi,
  4. Razmatranje zahtjeva sportskih klubova za izdavanje Suglasnosti korištenje sportskih dvorana za odrađivanje treninga i odigravanje utakmica,
  5. Razmatranje prijedloga o smanjenju broja uzvanika na vjenčanjima i drugim prigodnim svečanostima u zatvorenim prostorima,
  6. Pripreme manifestacije Jesen u Lici,
  7. Razno.

Ad/1.) Zapisnik sa prošle sjednice stožera uz dodatak u prvoj točki dnevnog reda „ukupno testiranih u COVID ambulanti“, jednoglasno se prihvaća

Ad 2.) O trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području Grada Gospića telefonskim putem izvijestio  je epidemiolog dr. Ivan Stanić te naveo da je trenutno 9 oboljelih osoba od virusa COVID-19. Zadnjih nekoliko dana tendencija je rasta oboljelih te se ista očekuje i u narednim danima. Pojavilo se i nekoliko manjih žarišta na području Grada Gospića. S obzirom na navedeno epidemiološka situacija na području Grada Gospića ocjenjuje se kao nepovoljna.

Ad 3.) Zbog nepovoljne epidemiološke situacije na području Grada Gospića Stožer ne izdaje Suglasnost Gimnaziji Gospić o neobveznom nošenju maski za vrijeme boravka u školi.

Ad 4.) Zbog nepovoljne epidemiološke situacije na području Grada Gospića Stožer nalaže ravnateljima osnovnih škola na području Grada Gospića da se strogo pridržavaju svih preporuka i uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja i HZZJZ vezanih uz korištenje sportskih dvorana za van nastavne aktivnosti.

Ad 5.) Zbog nepovoljne epidemiološke situacije na području Grada Gospića Stožer predlaže donošenje nužnih epidemioloških mjera:

  • Na vjenčanjima i svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba,
  • Na ostalim privatnim svečanostima i proslavama može biti prisutno najviše 20 osoba,
  • Na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba, bez održavanja karmina, a sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom.

Ad 6.) S obzirom na tendenciju rasta oboljelih na području Grada Gospića Stožer nije posebno raspravljao o održavanju manifestacije Jesen u Lici, već će zaključak o održavanju iste donijeti na idućoj sjednici koja će se održati u petak 25.09.2020. uz prethodno mišljenje epidemiologa i izvješće organizatora o uvjetima i načinu organizacije manifestacije.

Ad 7.) Pod točkom razno, članovi stožera zaključuju da ZZJZ LSŽ svakog dana dostavi izvješće o broju oboljelih na području Grada Gospića na e-mail [email protected]

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close