Gospićki šahisti kadeti uspješni na turniru u Rijeci

Tena Brnad

U subotu, 26. svibnja u Rijeci je održan šesti po redu šahovski rapid turnir u ovoj godini na kojem su nastupili trojica gospićkih kadeta i jedna kadetkinja i  zadržali kontinuitet uspješnih rezultata.


Na turniru je sudjelovalo 38 mladih šahista od 7 do 12 godina iz Istarske, Primorsko-goranske, Karlovačke i Ličko-senjske županije. Najmlađi gospićki kadet Karlo Matijević  proglašen je na svim dosadašnjim turnirima  za najuspješnijeg igrača do 8 godina, dok je Mirku Pavletiću pripalo priznanje za najboljeg kadeta do 10 godina starosti. Igor Glumac bio je drugoplasirani do 9 godina, a jedina šahistkinja Magdalena Matijević je dokazala da i ona postupno napreduje.

Iako je subotnjem turniru osvojio četvrto mjesto, Mirko Pavletić je učvrstio drugu poziciju na tablici nakon šest odigranih turnira. Igor Glumac s četiri osvojena boda popravio je svoj plasman u ukupnom poretku i trenutno zauzima šesto mjesto. Ovaj turnir bio je ujedno i priprema gospićkih mališana za nastup na kadetskom prvenstvu Hrvatske koji će se održati od 15. do 21. lipnja u Trogiru.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Izvor / Foto: Lika express

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u