LokalnaPolitikaIzdvojeno

Gospićka Nezavisna lista mladih poručuje: Nećemo imati kandidata za gradonačelnika, podržavamo Pršu

KOMENTAR NA FACEBOOK ANKETU

Rezultate ankete Nezavisne liste mladih iz Gospića, nakon čijeg je provođenja nastala cijela bura promjena 2021. godine., komentirao nam je Velimir Štimac


Da su izbori danas, kome biste dali svoj glas za gradonačelnika Gospića i njegovog zamjenika?”, pitala je građane Gospića Nezavisna lista mladih putem svoje Facebook stranice. U anketi koja je trajala od 15. do 19. veljače 2021. i u kojoj je sudjelovao 641 korisnik Facebooka, rezultati su pokazali sljedeće.

Više od pola sudionika ankete odnosno 51.6 posto je odgovorilo da će svoj glas dati Karlu Starčeviću i Kristini Prši (HSP). Na drugom mjestu se nalaze Mirjana Vrkljan-Radošević i Vinka Orešković iz Domovinskog pokreta za koje bi glasalo 22.2 posto sudionika ankete. Za Darka Milinovića i Nikolu Šimunića (LIPO) na mjestu gradonačelnika Gospića i njegovog zamjenika bi se opredijelilo 13, 9 posto sudionika, dok bi Mariu Stilinoviću i Aneli Serdar Pašalić (HDZ) svoj glas dalo 12.3% sudionika ankete.

Povodom ove zanimljive ankete, kontaktirali smo Velimira Štimca iz Nezavisne liste mladih Gospića te ga upitali za komentar. Na naše pitanje kako komentira da baš nitko od kandidata službeno i javno nije komentirao rezultate, odgovorio nam je sljedeće:

Pa žao mi je što nitko nije komentirao, pogotovo jer smo imali veliku želju da svi sudjeluju, čak smo ih “označavali” u objavama, al bez nekog javnog učinka, premda su svi pratili stanje ankete svaki dan. Trajala je 5 dana. Iskreno, volio bi da su se svi uključili, ali eto, više vjeruju svojim “skupim” anketama koje baš nikad nisu pogodile točan rezultat u našoj županiji. Najbolji primjer su prijevremeni izbori 2019. godine.
Provjerili smo i je li zadovoljan anketom koju su sami napravili. “Zadovoljan sam, pogotovo iz razloga da se ova anketa radila prije 4 godine, ne bi bilo ni 100 glasova, najviše iz straha, koji danas nije ni približan onomu kako je tad bilo. Napredujemo”, kaže kratko.
Na pitanje hoće li Nezavisna lista mladih imati svog kandidata za gradonačelnika Gospića, Štimac kaže:
Nećemo imati kandidata, za Gradsko vijeće ćemo se konzultirati s našim biračima. Njima smo sve dužni i jedino njima polažemo račune. Tada nije bilo lako dati glas “nekim klincima” koji su se pojavili i ušli u borbu protiv moćnog HDZ-a. Nikad im nećemo to zaboraviti, s nama su napravili promjenu koja je pokrenula sve ovo što danas imamo u Gospiću. E sad, uskoro će građani dati svoj sud žele li i dalje tu promjenu da traje ili ne.

Ekskluzivno za Lika Club, javno podržavaju Pršu

Zaključno, u pitanju o kandidatima Štimac je Lika Clubu dao i ekskluzivnu informaciju.
Mogu jedino reći, i dati ekskluzivu, ukoliko nezavisna zamjenica gradonačelnika Gospića Kristina Prša odluči ići na još jedan mandat, našu podršku će imati. Možemo slobodno reći da je onda ona naš kandidat. Iskreno se nadam da je tu ženu i njezin načina rada prepoznao Gospić i njegovi građani. To je ono što gradu treba. Žena na čelu, neopterećena politikom, nego samo radom za dobrobit grada i njegov razvoj. – zaključuje neočekivano Štimac iz gospićke Nezavisne liste mladih.
Pitali smo ga i kako komentira druge ankete koje prikazuju dijametralno suprotne rezultate, je li riječ o namještanju ili nečem sličnom, komentirao je kratko: “Po pitanju anketa vjerujem samo onoj koju sami napravimo.”

Da su izbori danas, komu bi ste dali svoj glas za gradonačelnika Gospića i njegovog zamjenika ? Našoj anketi došao je…

Objavljuje Nezavisna lista mladih -GospićPetak, 19. veljače 2021.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close