VijestiGrad ZagrebScena

Gospić domaćin Prvenstva Republike Hrvatske u sportskim plesovima

Gospić će u nedjelju 19.lipnja biti domaćin Prvenstva Republike Hrvatske u 10 sportskih plesova. Ovo izuzetno zanimljivo događanje organizira Hrvatski sportski plesni savez pod pokroviteljstvom grada Gospića i Pučkog otvorenog učilišta „Dr. Ante Starčević“.


Na državnom prvenstvu u 10 plesova nastupiti će 80 najboljih sportsko plesnih parova koji će se boriti za titulu državnih prvaka u osam starosnih kategorija. Osim za naslov državnih prvaka, sportski plesni parovi bore se i za plasman na europska i svjetska prvenstva te kupove u ovoj godini. Natjecatelji uzrasta od 6 do 56 godina svoj će sportski dan započeti kvalifikacijskim kolima od 15 sati, a najuspješniji će izboriti nastup u finalnom dijelu natjecanja s početkom u 19 sati.

U sklopu strategije za razvoj sportskog plesa u Hrvatskoj, Hrvatski sportski plesni savez odlučio je domaćinstvo jednog od tri najveća natjecanja u natjecateljskog godini dati gradu Gospiću. Sve to čini se kako bi se ples popularizirao jer najbolji ambasadori sportskog plesa jesu sportski plesni parovi koji će gledateljima demonstrirati standardne i latinsko-američke plesove.

S vrhunskom sportskom i plesnom izvedbom te ugodnom glazbom, natjecanja u sportskom plesu izniman su umjetnički doživljaj pa se iz Hrvatskog sportskog plesnog saveza nadaju da će građanke i građani Gospića svojim dolaskom uveličati ovaj prekrasan sportski događaj.

PRVENSTVO-REPUBLIKE-HRVATSKE-plakat-320x414Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close