LifestyleIzdvojeno

Gospić postavio svoju novu najvišu temperaturu za veljaču – 22°C!

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Nastavlja nam se iznadprosječna dnevna toplina, a jučer je tako i Gospić postavio svoju novu najvišu temperaturu za veljaču stigavši do 22°C, nakon verifikacije možda i malo iznad.


I dalje ostajemo u polju povišenog tlaka, a tek će malo oslabjeti približavanjem poremećaja sa zapada kontinenta u danima vikenda, ali tek će malo zahladnjeti.

PETAK

Petak stabilan, ali uz češću jutarnju maglu i sumaglicu, koji se uz rijeke te osobito na otvorenom moru mogu zadržati veći dio prijepodneva, lokalno čak i dulje. Drugdje zato sunčano i vedro, a neće biti ni značajnijeg vjetra.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj većinom sunčano pa i vedro. Nebo i dalje zamućeno od saharskog pijeska, ali neće to odviše kvariti dojam ovog preuranjenog proljetnog vremena. Bez vjetra, ugodno toplo, bit će opet do 20 °C.

Slično i na istoku, no tu će možda još kratko uz rijeke biti zaostale magle ili sumaglice. Nakon toga posvuda sunčano, ponegdje i još malo toplije nego jučer pa se lokalno može i prebaciti 20 °C.

U Dalmaciji prema otvorenome moru još će lokalno biti niskih oblaka, osobito na širem zadarskom području. Navečer još rasprostranjenije. Uz sumaglicu će ostati i malo svježije, dok će drugdje biti razmjerno toplo, u zaobalju opet i do vrlo visokih 23-24 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano, čak i vedro, no na moru i udaljenijim otocima još će biti magle i niskih slojeviti oblaka, osobito uz zapadnu obalu Istre. O magli će ovisiti i temperature, pa će opet biti i velikih temperaturnih razlika na malom prostoru. No, sve u svemu bit će to još jedan razmjerno topao dan, osobito u gorju.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti ostaje i dalje stabilno te većinom suho, no vikend ipak donosi manju promjenu. U početku uz prolazno naoblačenje zapuhat će umjeren sjeverac, zahladiti, a postoji i sasvim mala vjerojatnost za koju kap kiše. Nakon toga svakako primjernije dobu godine, ali uz još uvijek dovoljno sunčana vremena, nakon mjestimične jutarnje magle.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu neće nedostajati sunca, ali za vikend ni jake, potkraj subote na udare olujne bure. Rastjerat će pak to oblake i saharski pijesak iz atmosfere, ali će biti i manje toplo. Mirnije u novom tjednu.

Još sutra, dakle, znatno toplije od prosjeka, ali ujutro najprije i maglovito, čak i na moru.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close