Tehnologija

Gospić: Čak pet osoba ovog vikenda vozilo bez položenog vozačkog ispita

Tijekom proteklog vikenda (12. – 15. ožujka 2021. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je šest prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira i pet dragovoljnih predaja minsko-eksplozivnih sredstava.


Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Gospića.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (1), Otočca (2), Korenice (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 37 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer, 14. ožujka u Gospiću kod 23-godišnjaka iz Gospića (1.79 g/kg).

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici Policijske postaje Gospić evidentirali su pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a bez položenog vozačkog ispita upravljali su 19-godišnjak iz Zapolja Brodskog, 19-godišnjakinja s područja Gospića, dvojica maloljetnika iz Gospića i 42-godišnjak iz Sinca.

Policijski službenici Policijske postaje Senj su u Senju zaustavili 46-godišnjaka iz Rijeke koji je upravljao osobnim automobilom riječke registracijske oznake za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije.

Policija poziva sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa!

Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise, a posebice vozačima da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića, te da vožnju prilagode uvjetima na cesti.

Javni red i mir

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je drskim ponašanjem na području Otočca, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

Dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava

Tijekom vikenda su dvije osobe s područja Gospića predale 232 komada raznog streljiva, 2 tromblonske osvjetljavajuće mine i 1 topovski udar, dok je osoba iz Senja predala 42 komada streljiva call. 7,9 mm, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

U subotu, 13. ožujka u vremenu od 9 do 12 sati na Trgu Svetog Jurja u Korenici policijski službenici Postaje granične policije Korenica i policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske proveli su aktivnost u sklopu preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“, odnosno postavili su info punkt gdje su građani mogli dobiti sve informacije vezane za dragovoljnu predaju oružja i imali su priliku vidjeti i razgledati školska minsko-eksplozivna sredstva.

Dvije osobe su policijskim službenicima izrazile želju za dragovoljnom predajom minsko-eksplozivnih sredstava, te je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske ukupno izuzeo i pohranio u skladište do uništenja 76 komada raznog streljiva i pušku call. 7,9 mm.

Pridružite nam se u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Također, podsjećamo građane da takva sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi!

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close