Tehnologija

Google Maps bez internetske veze

Radi se o nadogradnji za sve korisnike Android pametnih telefona, a najznačajnija novost je mogućnost rada u izvanmrežnom načinu rada što bi značilo da će Karte navoditi korisnike do krajnjeg cilja bez potrebe zainternetskom vezom.


Osim toga, novo sučelje donosi i mogućnost pretrage i lokaciju poslovnih subjekata, njihovo radno vrijeme te telefonske brojeve. Iz Googlea ističu kako će ova nadogradnja biti najkorisnija korisnicima zemalja u razvoju, kao i turistima koji u inozemstvu često imaju potrebu za korištenjem podatkovnog prometa nekog od tamošnjih operatera, što predstavlja dodatan trošak.

Budući da se izvanmrežni način rada temelji na pohrani mapa u memoriju pametnog telefona, korisnici jeftinijih uređaja vjerojatno će morati osloboditi dio prostora kako bi uopće mogli koristiti ovaj način rada. Usporedbe radi, iz Google Mapsa kažu kako će za preuzimanje karte šireg područja London trebati otprilike 380 MB, odnosno za područje San Francisca 200 MB.

Googleova direktorica za proizvode, Amanda Bishop, istaknula je kako su ovaj sustav razvijali prethodne četiri godine, a namjeravaju ga proširiti i na ostale platforme.


Tekst: zimo.dnevnik.hr
Foto: cnet4.cbsistatic.com

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close