Ličko-senjska županijaLokalnaPolitika

Franić (HSLS): Cilj moje kandidature bio je ubrzati političke procese

Prvi lički političar koji je objavio svoju kandidaturu za župana na izborima koji će se održati 21.svibnja je Ante Franić iz HSLS-a. Dva mjeseca prije izbora on je još uvijek jedini poznati kandidat za župana. Razgovarali smo s njim kako bi doznali kako vidi aktualnu političku situaciju u županiji, smatra li da su  Lika i Ličani nakon 25 godina spremni za promjenu vlasti i kakvo je ličko jučer, danas i sutra. 

Ante Franić (HSLS) , kandidaturu za župana Ličko-senjske županije na nadolazećim lokalnim izborima objavio je još početkom studenoga prošle godine. Tadašnja  kandidatura za neke je bila preuranjena, no on kaže da je bio u pravu.

Cilj moje kandidature bio je ubrzati političke procese. Poučen dosadašnjim iskustvima oko preslagivanja političke scene znao sam da se taj proces mora ubrzati. Dokaz je da se na oporbenoj političkoj sceni još nisu zauzeli kvalitetni stavovi. Smatram da HDZ namjerno taktizira i ne iznosi kandidate jer  puno opcija na oporbenoj „polovici“ čeka objavu HDZ-a da bi se mogli preslagivati. No to je čista navlakuša HDZ-a jer mi, političke opcije s manje novca i infrastrukture, nemamo dovoljno vremena za predstavljanje biračima“- kaže Franić i ističe da HDZ Likom vlada 25 godina zato što kontrolira oporbu i ne dozvoli im da se politički profiliraju, pogotovo u predizborno vrijeme.

A s obzirom na relativno lošije rezultate oporbe koja je podijeljena na više opcija lakše se trguje nakon izbora“- ističe  Franić.

Cijeli intervju čitajte na portalu Lika-Express ovdje.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close