Karlovačka županijaKultura

FOTO Vinkovačke jeseni posjetile Karlovac, Rijeku i Pazin

ČETVRTI DAN SNIMANJA

Zbog epidemioloških mjera 55. Vinkovačke jeseni ove godine bit će održane u prilagođenom polu-virtualnom obliku.


Snimateljska ekipa krenula je 27. kolovoza u obilazak svih KUD-ova diljem Hrvatske koji su trebali doći ove jeseni u Vinkovce te ih videorazglednicom ipak uključiti u 55. Vinkovačke jeseni. Snimateljska ekipa jučer, 30. kolovoza obišla je i snimila tri grada domaćina “Vinkovačke jeseni u vašem gradu”.

Zbog loših vremenskih uvjeta snimanje u Rijeci preseljeno je s Trsatske gradine u Hrvatsku čitaonicu Trsat gdje je za Državnu smotru folklora i mimohod nastupio Folklorni ansambl “Zora”, a Vinkovčane su srdačno primili gradonačelnik grada Rijeke Vojko Obersnel, direktor turističke zajednice Rijeka Petar Škarpa te pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić.

Druga jučerašnja stanica bio je grad Pazin gdje su u starogradskoj jezgri srednjovjekovnog Dvigrada nastupili članovi KUD „Dvigrad“ iz Kanfanara, a pratio ih je i domaćin, načelnik Općine Kanfanar Sandro Jurman.

Treća i posljednja stanica snimateljske ekipe je bio grad Karlovac gdje su na Starom gradu nastupili KUD-ovi “Sveta Ana-Vučjak” i “Izvor”, a Vinkovčane su dočekali domaćini gradonačelnik grada Damir Mandić, direktorica TZ Karlovac Marina Burić te Draženka Sila Ljubenko, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Snimanje se nastavlja danas u Zagrebu gdje će ispred Katedrale s početkom u 11:30 biti snimljeni HKPK “Bosiljak” i KUD “Lipa”, dok će s početkom u 17:00 na spomeniku Seljačke bune u Gornjoj Stubici započeti snimanje KUD-a “Matija Gubec”.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close