DogađanjaVijestiTurizam

FOTO/VIDEO U Otočcu održan prvi THE COKLJE FEST! Posjetitelji oduševljeni, odabran i najbećarac

Prvi po redu „The Coklje Fest“ privukao je sinoć mnoštvo posjetitelja u Otočac. Šarolik i raznolik program ove etno manifestacije inspirirane tradicionalnom gačanskom obućom obilježili su brojni izlagači, birao se najbećarac, coklje su bile u prvom planu, a organizirano je bilo i jahanje za djecu.


Bogatom ponudom tradicijskih proizvoda i rukotvorina središnji gradski trg uljepšali su Udruga žena Gačanka Otočac, Udruga žena Pavenka Brinje, Ženska akcija Saborsko, Udruga žena Gacke Sinčeranka, OPG Ankica Šporcic, OPG Marija Piršljin, Obrt Biondić, Kata Banić, Lucija Bukovac, OPG Ruža Plesa, OPG Bronzovic, OPG Bogdanić, OPG Anka Kolaković i Kućna radinost Danijela Tonković. 

U sklopu manifestacije bio je organiziran i kreativni kutak u kojem su po prvi put svoje unikatne radove oku javnosti predstavili mladi i talentirani kreativci – Mateja Posavi, Marijana Marincel, Josipa Kostelac Sporčić, Andrea Radojčic, Marina Pecarić, Ankica Majer, Marica Grahovac, Elizabeta Božićević i Marina Tonković. 

U gastronomskom dijelu večeri građanima su se dijelile ČApalinke – slasne palačinke punjene domaćom medoladom OPG-a Bronzović i domaćim pekmezima OPG -a Bogdanić, a za pečenje palačinki bilo je zaduženo OPG Ruža Pleša.

U “Retro kutku” posjetitelji su s Berislavom Kostelcem i Nevenom Vojićem imali priliku klikerati se, skakati lastiku, igrati sandokana i druge igre naših djedova i baka…

…dok je u dvorišnom dijelu book cafea Paradiso, na veliku radost najmlađih posjetitelja manifestacije, bio organiziran kutak za ljubitelje konja i jahanja pod stručnim vodstvom Ane Jergović.

Milan Kranjčević je pobjednik natječaja za najbećarac

Za dobru atmosferu tijekom večeri pobrinuli su se vrsni pjevači i plesači iz KUD-a Dangubica Kuterevo i KUD-a Lipa Sinac te poznati otočki tamburaški sastav Patrioti, a u sklopu zabavno-glazbenog programa pročitani su i upjevani najbolji, najšaljiviji i najsimpatičniji stihovi koji su kroz lipanj pristigli na natječaj koji je raspisala udruga Baštinica.

Treće mjesto na natječaju za najbećarac osvojila je gospođa Nada Rogić stihovima:

U Otočac nova moda stigla,

coklje stigle, svaka nogu digla!

Drugo mjesto pripalo je bećarcu koji je napisala gospođa Nina Šimatović:

Mala moja, ća po gradu šeće

voli štiklu, a niki je neće!

Najbolji bećarac napisao je gospodin Milan Kranjčević, a glasi ovako:

Mala moja, večeras se preli

Ja vreteno, ti kudilju spremi!

Prvi The Coklje Fest u Otočcu obilježila je dobra posjećenost, a manifestaciju su posjetili i načelnik Općine Plitvička Jezera Ante Kovač, načelnik Općine Brinje Ivica Fumić te predsjednik TZ Ličko – senjske Ivan Radošević. Među gostima još su bili i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić sa suradnicom, zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković, ispred Zaklade Solidarna Sanja Sarnavka, psihologinja Ljubica Uvodić – Vranić sa volonterkama udruge Petkom u pet, ispred Zaklade Kajo Dadić Rada Mužinić, ispred OU Podum Željka Batinić i Mia Naprta, te Darko Antolković i Andreja Radojčić.

Za pokretanje ideje o The Coklje Festu zaslužni su Kulturna udruga „Baštinica“ iz Otočca, Book-caffe „Paradiso“ i mlada otočka poduzetnica Danijela Tonković. Pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Otočca, ovaj projekt financiran je putem natječaja ODVAŽNA, programa ekonomskog osnaživanja žena Zaklade Solidarna, uz donatorsku potporu tvrtke IKEA i tvrtke Mastercard te partnersku podršku Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj.

Zahvala organizatora

Organizatori ovim putem zahvaljuju svim pojedincima i tvrtkama koji su pomogli u organizaciji i promociji manifestacije, a to su Loki tv, GS press, Gacka 053, Facebook stranica Stari gradovi, utvrde i dvorci i Darko Antolković, facebook stranica Gacka- Prozor-Lika, Gacko pučko otvoreno učilište, Gacka d.o.o., Most d.o.o., Coca-cola, Ožujska pivovara, DVD Otočac, Jurica Pleša, Željko Tonković, Majsić d.o.o., Mario Kostelac, Tomo Jagodić – Tule, Berislav Kostelac, Neven Vojić, Hotel Park, Goran Jurković, Policija, Hrvatske ceste, Lika ceste, Ankica Šporčić, Viktorija Dujmović, Sanja Burić i djevojke, Valentina Grahovac i Mira Prpić. Zahvale idu i Nataši, Heleni i teti Ruži koje su pekle čapalinke te volonterima na jahalištu Ani Jergović, Mariju Brajkoviću, Ivici Kostelcu, Iri Samaržiji, Leonardi Šimatović, Petri Maretić, Hani Premuž i Majdi Jurković.

Medijski pokrovitelji The Coklje festa su Likaclub, Glas Gacke i Hrvatski radio Otočac.

Više o The Coklje festu u Otočcu i izlagačima koji su na manifestaciji sudjelovali saznajte na Facebook stranici The Coklje.

Dio atmosfere donosimo u galeriji fotografija!


 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB / Milan Krznarić

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close