VijestiTurizam

FOTO / VIDEO Slunj proslavio poziciju drugog najgostoljubivijeg grada na svijetu! Otkrivena i prigodna statua

Veliko priznanje za Slunj stiglo je u siječnju ove godine s jedne od najvećih digitalnih platformi za putovanja. Naime, portal Booking.com sastavio je listu najgostoljubivijih gradova prema ocjeni svojih korisnika, a drugim najgostoljubivijim gradom na svijetu proglašen je upravo Slunj.


U subotu, 18. svibnja 2019. Turistička zajednica grada Slunja organizirala je proslavu dodjele ovog naslova Slunju. Na prigodnom domjenku u Lovačkoj kući iznad Slunjčice okupilo se oko 220 radnika u turizmu, iznajmljivača apartmana i gostiju.

Koliki je značaj ovog priznanja za Grad Slunj, ispričao nam je gradonačelnik Grada Slunja Jure Katić:

Prije svega pozdrav Vama i vašim čitateljima LikaClub portala. Mi smo jedna turistička destinacija u nastajanju. Grad Slunj je dobio time dosta jer smo u samom početku, u samom startu turizma pokazali da bismo se trebali pokazati. Imamo ljepota kao i Plitvice, Plitvice u malom, tako su nas i prihvatili. Mi smo sada u nastajanju i ovo nam jako puno znači jer će se sada više znati za nas. Dakle, ovo što se dogodilo, da smo po tim anketama najgostoljubiviji grad, nama je velika čast. Razlog je taj što kad pogledate malo po gradu, možete i shvatiti zašto je tako. Velike destinacije koje imaju jači turizam imaju više gostiju, više turista, oni su pomalo prešli taj dio. Mi pazimo na svakog gosta, pazimo počevši od mene kao gradonačelnika pa do zadnjeg onog koji iznajmljuje i do zadnjeg stanovnika grada Slunja. Dobili smo na neki način i zadaću da se malo ponašamo drugačije, da privučemo te goste i da budemo prema njima korektni, što do sada radimo i tako se i ponašamo.

Predsjednik Udruge obiteljskog smještaja Slunj Marijan Katić ističe da je ovo priznanje dobrodošlo i za iznajmljivače smještaja u Slunju:

Ovo priznanje Slunju za najgostoljubiviji grad u Hrvatskoj, i drugi najgostoljubiviji u svijetu, znači nama iznajmljivačima jako puno. Mislim da su svi redom pridonijeli tom priznanju. Zahvalni smo jako Booking.com-u i vjerujem da ćemo iduće godine biti još bolji.

A da se Slunjani zasluženo ponose dodijeljenim priznanjem, istaknuo je direktor Turističke zajednice Grada Slunja Dragan Smrzlić:

Dobili smo nagradu za najgostoljubiviji grad u Hrvatskoj i drugi najgostoljubiviji grad na svijetu prema Guest Review Awards Booking.com-a. To je jedno veliko priznanje i mi smo vrlo ponosni što je jedan mali grad u Hrvatskoj od svega 5.000 stanovnika drugi na toj svjetskoj ljestvici. To je tako najviše zahvaljujući našim iznajmljivačima i ugostiteljima, oni su ti koji su bili prvi kontakt sa gostima. Gosti su ocjenjivali njihovu gostoljubivost i evo na temelju toga smo dobili to jedno veliko, veliko priznanje.

Direktora Smrzlića upitali smo na koje sve načine za promociju Slunja planiraju iskoristiti ovo iznimno vrijedno priznanje.

Evo, već je iskorišteno u jednu ruku. Kada smo dobili priznanje, sve hrvatske medijske kuće, i to one najveće, su to objavile po svojim portalima… sve novine, svi časopisi su o tome pisali. Zahvaljujući tom priznanju organizirali smo i nagradni natječaj koji je išao preko Facebooka, gdje smo htjeli još jednom pokazati da smo najgostoljubiviji grad u Hrvatskoj. Tim povodom se nalazimo ovdje danas u Lovačkom domu u Slunju, ima oko 220 uzvanika, odnosno dobitnika nagrade i njihovih sponzora. Zahvaljujući tome smo napravili jednu statuu koju ćemo trajno staviti negdje u najfrekventnije mjesto u Gradu Slunju. Hvalit ćemo se koliko god budemo mogli time. Nadamo se da ćemo jedne godine biti i najgostoljubiviji na svijetu. Uglavnom, nadamo se da će se i ovo druženje nastaviti iz godine u godinu.

Pogledajte galeriju fotografija i video u nastavku!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Milan Krznarić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close