Lifestyle

FOTO Učenička zadruga Vila Velebita Lovinac dobila maksimalan broj bodova na Županijskoj smotri u Senju

Učenička zadruga Vila Velebita Lovinac po prvi put je sudjelovala na Županijskoj smotri učeničkih zadruga u Senju te se istaknula svojim ekološki osviještenim proizvodima.


Svojim unikatni i ručno rađenim proizvodima kao što su Eko unikatne torbice i Eko torbe zadruga želi osvijestiti, proširiti i obogatiti znanja, iskustva i spoznaje djece o brizi za okoliš. Ponovnom uporabom tekstila žele utjecati na smanjenje otpada, poticati kreativne načine izražavanja upotrebom recikliranih materijala, te osvijestiti negativnost suvremenog konzumerizma. Osim toga, zadruga svojim već poznatim proizvodom eko čajem želi promovirati zdrav način života korištenjem eko proizvoda ( čajeva) umjesto gaziranih pića.

Na smotri u Senju učenica Lucija Mataić usmeno i praktično je prezentirala izradu eko torbica, dok je učenica Josipa Matovinović profesionalno objasnila kako dobiti eko čaj i koja su bogatstva u konzumiranju čajeva. Rad UZ Vila Velebita Lovinac prepoznali su i drugi zadrugari te im dodijelili maksimalan broj bodova i samim time će zadrugari iz Lovinca predstavljati županijski stol na Državnoj smotri u Vinkovcima.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close