ZdravljeTurizam

FOTO U Termama Sveti Martin započeli radovi na jedinstvenom biodinamičkom vrtu, prvom takve vrste u Europi!

U subotu je u LifeClass Termama Sveti Martin održan drugi po redu Bio GI Forum, koji je na jednom mjestu okupio neka od najvećih imena iz svijeta poljoprivrede, a sve s jednim ciljem – obilježiti rođendan dr. Rudolfa Steinera te početak radova na prvom biodinamičkom vrtu ovakve vrste na svijetu.  


Sve okupljene putem video poziva je pozdravio Ivan Jakovčić, zastupnik u Europskom parlamentu, koji je napomenuo kako je bitna sinergija cijele zajednice ne bi li uspjeli u promociji biodinamičke poljoprivrede. 

Na prvoj panel diskusiji pod nazivom «Bio potencijal hrvatskih regija» sudjelovali su dr. sc. Josip Križanić ispred saborskog odbora za poljoprivredu,  Krešimir Ivančić ispred Ministarstva  poljoprivrede, župan istarske županije Valter Flego te međimurski župan Matija Posavec. 

Nakon kratke pauze, slijedila je druga panel diskusija s temom «Bio u sektoru Hrane i turizma» na kojoj su mikrofon preuzeli Mladen Jakopović iz Hrvatske poljoprivredne komore, prof. dr. sc. Zoran Grgić s Agronomskog fakulteta Zagreb, Rudi Grula iz turističke zajednice Međimurske županije te Branka Mrakužić ispred Grada Zagreba. 

Na događaju je sudjelovao i Helmy Abouleish, predsjednik Demeter Internationala koji je sve prisutne pozvao u Egipat na jednu od najvećih biodinamičkih farmi na svijetu da i sami vide kako se iz pustinjskog pijeska, kada ima volje, može napraviti predivna poljoprivredna oaza. 

Važnost događaja za LifeClass Terme Sveti Martin i cijelo Međimurje

Terme brinu o zdravlju gostiju, pa je želja za uvođenjem što zdravijih i kvalitetnijih namirnica rezultirala pronalaskom lokalnih proizvođača hrane koji su prihvatili nimalo jednostavnu, ali itekako zdravu biodinamičku poljoprivrednu proizvodnju. Upravo ove namirnice biodinamičkog porijekla svakom gostu Termi Sveti Martin jamče ukusne, ali i nutrijentima bogate zalogaje.  

Igor Nekić, generalni direktor LifeClass Termi Sveti Martin naglasio je kako je otvorenje radova na biodinamičkom vrtu izvrsna prilika za pozicioniranje Termi na turističkom tržištu kao jedne prave Healthness destinacije koja zaista u punom smislu riječi brine o kvaliteti svoje usluge. Healthness koncept u Termama Sveti Martin osmišljen je ne samo da gosti za vrijeme boravka jedu domaće i zdravo, već da i sami postanu osviješteni, promijene svoj stil života, te da i po povratku kući nakon odmora primjene neke od naučenih stvari i u praksi.

Budući da je zdrava prehrana važan dio filozofije Termi, na projektu izrade vlastitog biodinamičkog vrta radi se intenzivno već više od 6 mjeseci, a projektni partneri su Terme Sveti Martin, Centar dr. Rudolfa Steinera iz Donjeg Kraljevca te Agronomski fakultet u Zagrebu. Događaj su podržali i Mreža za ruralni razvoj, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma.  

Tako će od sada svoje namirnice moći ubirati i sami gosti, a osim što će imati pristup najzdravijim namirnicama, moći će i naučiti ponešto o biodinamičkoj poljoprivredi. 

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close