FOTO U Novalji održana izložba akademskog slikara Ervina Ćatovića

Promo

Građani Novalje i njihovi gosti ovih dana u Galeriji “ERA” imali su priliku razgledati izložbu poznatog akademskog slikara, profesora Ervina Ćatovića.


Po majci Novaljac, Ervin Ćatović je rođen 1966. godine u Prištini. Fakultet likovnih umjetnosti, kao i postdiplomske studije završio je na FU, takođe u Prištini. Tokom studija boravio je više puna u Italiji i Francuskoj. Radi kao redovni i izvanredni profesor na više Sveučilišta i član je ULUS-a, ULUCG-a i SULU-a. Iza njega je veliki broj samostalnih i kolektivnih izložbi kojima je obišao cijelu regiju te preko 20 prestižnih likovnih kolonija u zemlji i inozemstvu.

Također, Ćatović je autor više multimedijalnih projekcija i performansa te dobitnik više prestižnih nagrada i priznanja. Na ovogodišnjoj Proljetnoj izložbi u Paviljonu “Cvijeta Zuzorić” osvojio je Zlatnu paletu za slikarstvo, najveću likovnu nagradu ULUS-a.

Za ovog priznatog umjetnika kritičari imaju samo riječi hvale i kažu da njegova djela ukazuju da još uvijek postoji umjetnost “s licem, smislom, prošlošću, sjećanjem”.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: Grad Novalja

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u