Izdvojeno

FOTO U Muzeju Gacke završena arheološka radionica „Stari grad Otočac“

U Muzeju Gacke pri Gackom pučkom otvorenom učilištu u Otočcu završena je arheološka radionica na temu „Stari grad Otočac“ namijenjena učenicima šestih razreda osnovne škole.


Radionica je organizirana u suradnji s Osnovnom školom Zrinskih i Frankopana Otočac u sklopu nastave zavičajne povijesti, a održana je 28. veljače i 2. ožujka.

Nakon što su se učenici u stalnom postavu Muzeja Gacke upoznali s materijalnim ostacima starog grada Otočca, pristupili su rješavanju zadataka: odgovarali su na pitanja vezana uz prošlost starog grada, povezivali pojmove, tražili lokacije srednjovjekovnih utvrda na karti, prepoznavali vrste srednjovjekovnog oružja, rješavali rebuse i labirinte, a sve s ciljem da kroz zabavne i kreativne procese upoznaju nova znanja i vještine.

Na radionici su sudjelovala tri šesta razreda, sveukupno 45 učenika i svi su pokazali veliku zainteresiranost i motivaciju pri rješavanju zadataka te zanimanje za povijest Otočca u srednjem vijeku i materijalne ostatke tog razdoblja koji su im dočarali način života u prošlosti.


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Povezane objave

Back to top button
Close