DogađanjaLikaPolitika

FOTO U Brinju predstavljen projekt “ZAŽELI” kojim je zaposleno 10 žena s područja općine

Danas je u Brinju održano javno predstavljanje projekta „Zaželi“- program zapošljavanja žena u Općini Brinje.


Nazočnima su se obratili voditeljica projekta Mirjana Javor i načelnik Općine gospodin Zlatko Fumić koji je istaknuo značenje ovog projekta za Općinu, a naročito za krajnje korisnike.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta iznosi 1.708.710,00 kn i u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Nadležno tijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, dok su partneri na projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb.

Trajanje projekta je od svibnja 2018. do kraja studenog 2020. godine. Voditeljica Javor je istaknula da je svrha projekta omogućiti ženama pripadnicama ranjivih skupina s područja općine Brinje lakši pristup tržištu rada. Kroz dvogodišnje zaposlenje ženama će se kroz programe obrazovanja i osposobljavanja, čije je financiranje osigurano ovim Projektom, omogućiti postizanje veće konkurentnosti i povećanje njihovog  radnog potencijala.

U tom će razdoblju dobrobit projekta osjetiti i najranjivija skupina lokalnog stanovništva – osobe starije životne dobi i osobe u nepovoljnom položaju, njih 60, na način da će im deset žena zaposlenih na Projektu pružati potporu i podršku u ispunjavanju svakodnevnih životnih potreba.

Žene su počele s radom 1. kolovoza 2018., a za njihov rad kroz projekt osigurani su im bicikli i tableti.

 

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close