Grad ZagrebKulturaIzdvojeno

FOTO Radovi senjskog fotografa Nine Salkića na skupnoj izložbi u Zagrebu

ANIMALIZAM U NOVIJOJ HRVATSKOJ FOTOGRAFIJI

U ponedjeljak, 17. veljače 2020. u Fotogaleriji Dubrava otvorena je skupna izložba fotografija pod nazivom ”Animalizam u novijoj hrvatskoj fotografiji”.


Riječ  je o projektu Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb koji je pokrenut 2018. s ciljem okupljanja hrvatskih fotografa koji se bave fotografijom prirode i životinja. Na izložbi je predstavljen prvi postav projekta od šesnaest fotografa koji objedinjuju profesionalce, kao i ljubitelje prirode i fotografije, uz likovne umjetnike koji u svojoj praksi redovno koriste i fotografiju, sa svojim djelima u kojima su životinje glavni akteri u različitim prirodnim, ali i urbanim okruženjima.

Uz  našeg fotografa i fotoreportera iz Senja Ninu Salkića, na izložbi su svoje radove izložili Antonija Cesarec, Zvonimir Čačić, Rajko Đedović, Krešimira Gojanović, Čedomil Gros, Valentina Kasapović, Ivana Keser, Biljana Knebl, Ivana Kolić, Igor Šeler, Sonja Šimatić, Robert Štimec, Noel Šuran, Aleksandar Tomulić i Siniša Uštulica.

Izložbu su otvorili ravnatelj Narodnog sveučilišta Dubrava, Željko Šturlić i predsjednica HDLU Zagreb, Krešimira Gojanović, uz Svebora Vidmara, voditelja galerija u Kulturnom centru Dubrava.

“Na ovoj izložbi fotografi predstavljaju svoje susrete sa životinjama i animalne portrete kroz ciljane studije u divljini (Knebl, Gojanović, Šeler), slučajne doživljaje u područjima parkova prirode (Salkić), ali i na gradskim ulicama (Gros, Čačić, Keser, Đedović, Uštulica) i u domaćim prostorima (Gros, Kolić, Đedović). Svijet podmorja i vodenih bića istražuju Knebl i Šimatić, svijet kukaca fotografiraju Štimec i Kasapović, dok su nam svijet ptica u različitim okruženjima dočarali Knebl, Salkić, Šuran, Tomulić i Cesarec”, rekla je mr. art Krešimira Gojanović.

.Ulaz na izložbu je slobodan, a možete je pogledati do 5. ožujka 2020.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club / Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close