KarijeraIzdvojeno

FOTO Polaznici obuke za razvoj vođa započeli hodnju od Udbine do Knina

ZA 30 SATI 88 KILOMETARA

Od Udbine do Knina 42 pripadnika i jedna pripadnica Središta za razvoj vođa “Marko Babić” hodnjom kroz tri županije, prijeći će gotovo 88 kilometara


Krenuli smo zajedno, uspjet ćemo zajedno – nema odustajanja”, ove riječi zapovjednik Središta za razvoj vođa “Marko Babić” brigadir Tomislav Kasumović uputio je pripadnicima 2. naraštaja pilot obuke za razvoj vođa Središta za razvoj vođa “Marko Babić” uoči njihove hodnje do Knina koja je započela u ranim jutarnjim satima u vojarni “Josip Jović” u Udbini u ponedjeljak, 3. kolovoza 2020. godine.

Budućim novim vođama Hrvatske vojske obratio se i zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan” brigadni general Željko Ljubas koji im je uputio čestitke na upornosti i volji koju su uložili tijekom dosadašnje obuke te im poželio uspješan završetak hodnje.

Od vojarne do kninske tvrđave 43 polaznika obuke prijeći će gotovo 88 kilometara, odnosno tri županije – Ličko-senjsku, Zadarsku i Šibensko-kninsku kako bi, između ostalog, pokazali visoku razinu spremnosti, profesionalizma te podsjetili na sve one vrijednosti i znanja koje je Hrvatska vojska prikupila iz Domovinskog rata.

Moto svake naše zadaće je – znoj štedi krv, a ovu hodnju posvećujemo svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te ju provodimo u prigodi obilježavanja 25. obljetnice VRO Oluja, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvaskih branitelja”, rekao je neposredno pred početak hodnje brigadir Tomislav Kasumović zapovjednik Središta za razvoj vođa “Marko Babić” te je dodao: “Svi polaznici spremni su za hodnju koja je završetak zahtjevne i izazovne šestotjedne obuke koja završava u Kninu nakon čega se vraćaju u svoje postrojbe gdje će nastaviti prenosti usvojena znanja”.

Poručnik Tomislav Sokolić pripadnik bojne Gromovi rekao je kako se osjeća izuzetno uzbuđeno. “Motivacija je preko krova i samo čekamo da krenemo. Obuka je bila izuzetno naporna, ali došli smo do kraja i još nam je samo ostalo stići do Knina”.

Na svojoj prvoj postaji od udbinske vojarne do Knina polaznici su posjetili Crkvu hrvatskih mučenika gdje su ih prigodnim riječima dodano ohrabrili upravitelj svetiša vlč. Josip Šimatović te vojni kapelan fra Božo Ančić.

Očekivano trajanje hodnje je tridesetak sati, a završetak je predviđen na Kninskoj tvrđavi u utorak, 4. kolovoza, uoči svečanog obilježavanja 25. obljetnice VRO Oluja, kojom prigodom će novim vođama Hrvatske vojske biti dodijeljene značke i diplome.

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: MORH | Foto: MORH / T. Brandt

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close