LifestyleTurizam

FOTO Pogledajte kako su španjolski volonteri živjeli Grabovaču i Liku

Još jedan europski projekt provela je Javna ustanova Pećinski park Grabovača iz Perušića. Španjolski volonteri došli su u Perušić 4. srpnja, a napustili su ga 10. kolovoza. Više od mjesec dana boravka proveden je u sklopu projekta “Discover Croatia – Think Green, Act for Future!”.

Tijekom projekta volonteri iz Španjolske održavali su Park i okolicu, ponajviše rijeku Liku i izvor Grabovac. Provedena je i Ljetna škola “Grabovača 2016.”, a osim toga i posebno važna škola španjolskog jezika kojom su izvorni govornici španjolskog uveli lokalnu djecu u taj jezik.

Volonteri su sudjelovali i u radu Parka, na način da su preveli brošure Grabovače na španjolski jezik. Osim što su održali interkulturalnu večer za djelatnike Parka i djecu, naučili su odnove hrvatskog jezika, te naučili povijest, običaje i kulturu.

Izgrađen je i “Discovery area” – mjesto za učenje i odmor, a lokalnoj zajednici pomogli su berbom ribizla te posjetom obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima. Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost, u suradnji s Erasmus+ i EVS-om.

Pogledajte nekoliko fotografija!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Mario Paral

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close