Hrvatska

FOTO Pogledajte kako je bilo na prvom Danu Vinila u Gospiću!

U Gospiću 28. svibnja 2022. održan je prvi Dan vinila. Organizatori događaja su Sekcija mladih LU Lika u suradnji s Kulturnim centrom Mesnička – Zagreb i Pučkim otvorenim učilištem „dr. Ante Starčević“ Gospić.


Dan vinila se zbog loših vremenskih uvjeta preselio u dvoranu POU Gospić, ali to nije spriječilo ljubitelje vinila da kvalitetno provedu dan. U  ponudi se moglo naći ploča raznih izvođača i žanrova. Bilo je tu naslova poznatih EX – Yu rock bendova, stranih izvođača, starih i novih izdanja.

Osim šarolike ponude ploča, službeni program je započeo legendarni Zdenko Franjić, vlasnik prve nezavisne  diskografske kuće u Hrvatskoj pod nazivom „Slušaj najglasnije!“.

On je ispričao nešto kratko o tome kako je otkrio danas poznate bendove u Hrvatskoj i šire te kako je to biti nezavisni izdavač u Hrvatskoj. Osim toga, Zdenko je počastio prisutne i čitanjem poezije, no ovaj put se odlučio čitati bez glazbene pratnje.

Posjetitelji su cijeli dan uživali u glazbenom odabiru DJ Svena, mladog DJ-a koji je jedan od standardne postave KCM-a. Sven ih je zabavljao uz zanimljiv odabir „world music“ glazbe vodeći ih tako u jazzy ritmu na različite strane svijeta.

Osim izvrsnog odabira glazbe, Sven je ispričao ponešto o tome kako je počeo skupljati ploče, gdje se uopće rodila ljubav za pločama i na koji način ih bira.

Od 13 sati posjetitelji su se imali priliku podružiti s Krešimirom Mišakom. On ih je zabavljao obradama poznatih pjesama u fingerpicking stilu te je u istom duhu i zatvorio Dan vinila.

Bio je to dan prožet dobrom glazbom i još boljom vibrom. Vjerujemo da je ovo tek početak izvrsnih projekata Sekcije mladih LU Lika te da će se Dan vinila održavati i narednih godina.

 

 

 

Izvor: Jozefina Šarić | Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close