KulturaIzdvojeno

FOTO Odana počast poginulim braniteljima na Ljubovu, mjestu najvećeg stradanja u Oluji

Svetom misom na Ljubovu jutros je započelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. Obljetnice Vojno – redarstvene operacije „Oluja“.


Kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima vijence su položili i svijeće zapalili gradonačelnik grada Gospića Karlo Starčević sa suradnicima, župan ličko – senjski Darko Milinović sa suradnicima , predstavnici MUP – a, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Gradskog odbora HDZ – a Gospić, nakon čega su riječi molitve i blagoslov uputili  mons. Mile Čančar i vlč. Nikola Turkalj. Posebnu počast onima koji su svoje živote položili na oltar domovine odali su članovi Atletskog kluba Velebit 2001 koji su jutros od Gospića do Ljubova istrčali memorijalnu utrku  „25 za 25“.

Ljubovo je bila jedna od najvažnijih točaka u Domovinskom ratu i mjesto najvećeg stradanja hrvatskih vojnika u Oluji. U ovoj veličanstvenoj akciji u Zbornom području Gospić poginulo je 65 branitelja. Njima u spomen podignut je tri metra visok spomenik nazvan Pobjednik koji predstavlja vojnika koji zabija stijeg u oslobođenu hrvatsku zemlju.

Večeras od 18 sati na Trgu Stjepana Radića putem razglasa će se emitirati prigodne domoljubne pjesme, a na postavljenom video zidu građani će imati priliku vidjeti fotografije koje su dio arhivske građe Muzeja Like Gospić i koje su tematski vezane za Domovinski rat i stvaranje Hrvatske.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club / Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close