PolitikaIzdvojeno

FOTO Milanović obišao potresom pogođena područja: “Glavni problem obnove su organizacija i volja”

"KONTEJNERI NISU TRAJNO RJEŠENJE"

Predsjednik Republike Zoran Milanović obišao je u četvrtak, 12. siječnja 2023. godine potresom pogođena područja u Sisačko-moslavačkoj županiji, Sisak, Jabukovac, Petrinju, Majske Poljane i Glinu.


„Da sam ja premijer, gledao bih da kontejnerska naselja što prije nestanu. Kontejneri su samo podsjetnik na propuštenu šansu. A ljude se sigurno ne bi izbacilo na ulicu, našlo bi se neko rješenje. Ovako, dvije godine nakon potresa mi imamo kontejnere koji su zamišljeni za kratko vrijeme, to nije trajno rješenje“, izjavio je predsjednik Republike Zoran Milanović u Glini nakon što je obišao potresom pogođena područja Sisačko-moslavačke županije.

„Bio sam prošle godine, kod nekih ljudi već dolazim četvrti puta. Sporo to ide, slabo“, komentirao je predsjednik Milanović obnovu nakon potresa, a na pitanje novinara što misli zašto obnova ide tako sporo i koji je glavni problem Predsjednik je rekao da su to “organizacija i volja”.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

„Ne, ne može ministar ništa. Prvo, tu je centralno tijelo – Središnji državni ured, koji je jučer ostao bez svog voditelja. Ovakve stvari se rješavaju organizacijski centralizirao, to je propušteno prije dvije godine. To sve ide od glavne osobe, a to je predsjednik Vlade“, rekao je predsjednik Milanović upitan može li novi ministar Branko Bačić nešto promijeniti.

Pri tom je dodao kako misli da je i izbor ministra sporedan jer je u hrvatskoj Vladi glavna i ključna osoba premijer.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Osim Gline, u kojoj je obišao Srednju školu koja se obnavlja nakon potresa te centar Gline i prostore Gradske uprave smještene u kontejnerima, predsjednik Milanović susreo se sa stanarima te obišao stambeno kontejnerska naselja u Sisku i Petrinji.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

U Sisku je predsjednik Milanović obišao i gradilište novog odgojno-obrazovnog kompleksa Galdovo, u Jabukovcu je posjetio ambulantu izgrađenu privatnim donacijama, a u Majskim Poljanama susreo se s članovima obitelji Bjelajac te obišao njihovo imanje koje se obnavlja privatnom donacijom.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Uz predsjednika Milanovića pri obilasku potresom pogođenih područja Sisačko-moslavačke županije bili su posebni savjetnik Predsjednika Republike za ekonomiju Velibor Mačkić i posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

 


 

Komentari

Komentara


Izvor: Ured predsjednika Republike Hrvatske | Foto: FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close