VijestiScenaTurizam

FOTO Kulturna ruta “Nikola Tesla” predstavljena u Smiljanu

U četvrtak 31. siječnja 2019. u Memorijalnom centru Nikola Tesla u Smiljanu održana je radionica pod nazivom “Mreža turističkih ruta, kulturna ruta „Nikola Tesla.“


Radi se o inicijativi za pokretanje i certificiranje prve europske međunarodne kulturne rute koja bi krenula iz Hrvatske odnosno Gospića i Smiljana.

Ovo je kulturni i turistički projekt, dakle cilj je kreiranja rute koja bi možda krenula iz Hrvatske i naravno ishođenja kasnije europskih sredstava kroz različite fondove, transnacionalne suradnje i slično, rekla je mr. sc. Dijana Katica iz Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo.

Uz Hrvatsku udrugu za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo, inicijatori nove turističke rute su Grad Gospić, Turistička zajednica Ličko-senjske županije te Hrvatska udruga za turističke i kulturne rute Tur Kultur.

Već niz godina postoje različite inicijative, u Hrvatskoj ima 28 udruga koje se bave Nikolom Teslom, međutim mi smo na ovom projektu pokušali povezati različite institucije, područne i lokalne samouprave, turističke zajednice i sve njih koji su se do sad bavili upravo temom Nikole Tesle, kaže Dijana Katica.

Podršku projektu dali su Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo kulture, Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska turistička zajednica, Ličko-senjska županija, Karlovačka županija, Šibensko-kninska županija, Grad Zagreb, Grad Karlovac, Grad Šibenik, Grad Skradin, Grad Ozalj, Turističke zajednice: Karlovačke, Šibensko-kninske županije, Grada Zagreba, Gospića, Šibenika, Karlovca, Skradina i Ozlja, Institut za turizam Zagreb, Institut Ruđer Bošković, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Zajednica turističkih vodiča Hrvatske-UTV Like, Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću, Muzej Like Gospić i Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu te brojne druge institucije i organizacije.

Nadam se da ćemo svi zajedno uspjeti i ono što je važno reći – Tesla nije ni moj ni vaš Tesla je baština sviju nas, pokušajmo staviti glave zajedno i ajmo pokušati certrificirati međunarodnu rutu!, poručila je Dijana Katica


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close