KarijeraIzdvojeno

FOTO Gospićki spašavatelji odradili stijensku vježbu spašavanja

NA BAŠKIM OŠTARIJAMA

Mirnu i sunčanu nedjelju gospićki gorski spašavatelji iskoristili su kako bi odradili redovnu staničnu stijensku vježbu spašavanja.


Vježba je organizirana na lokalitetu Kamenica na Baškim Oštarijama, a zamišljena je kao trening uvježbavanja tehnika spašavanja u vertikalnoj stijeni.

Na vježbi je sudjelovalo 20 spašavatelja podijeljenih u dvije linije na 4 sidrišta. Izrađivana su sidrišta promjenjivog i nepromjenjivog smjera, te su uvježbavani sistemi podizanja i spuštanja te tijekom transporta prelasci iz jednog sistema u drugi.

Svi sudionici vježbe odradili su sve planirane zadatke te je vježba ocijenjena kao vrlo uspješna.

S obzirom na učinjeno možemo konstatirati da su gospićki spašavatelji spremni i na tehnički vrlo zahtjevne stijenske akcije spašavanja, kojih na našim prostorima ne manjka kao ni ostalih oblika spašavanja”, poručili su iz HGSS-a.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: HGSS

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close