Ličko-senjska županijaPolitika

FOTO: Gospićki mališani posjetili gradonačelnika Starčevića

Drugi dan obilježavanja Dječjeg tjedna u Gospiću mališani iz Dječjeg vrtića „Pahuljica“ Gospić te učenici i predsjednici razreda iz OŠ dr. Jure Turića, OŠ dr. Franje Tuđmana Lički Osik i OŠ dr. Ante Starčevića Pazarište Klanac posjetili su gradonačelnika grada Gospića Karla Starčevića.


Gradonačelnik i uprava Grada Gospića ugostili su djecu iz vrtića i učenike osnovnih škola u gradskoj vijećnici gdje su ih počastili slatkišima i sokovima.

Prvo su gradonačelnika posjetila djeca iz vrtića. Nakon srdačnog pozdrava gradonačelnika i pitanja kako im je u vrtiću i što rade, djeca su otvoreno razgovarala s gradonačelnikom i o mnogim drugim stvarima koje su ih zanimale te su otpjevala nekoliko pjesmica gradonačelniku poput „Što se u vrtiću radi“ i jednu ličku – „Lička kapo“. Pred kraj druženja djeca su  gradonačelniku uručila poklon nakon čega je uslijedilo zajedničko fotografiranje.

Nakon djece iz vrtića došao je red na učenike osnovnih škola. Neki od njih su imali konkretnija pitanja za gradonačelnika, poput „Može li se organizirati prostor i nabaviti oprema za mlade talentirane glazbenike?“ Gradonačelnik je odgovorio da „prostor postoji, u Pučkom Učilištu. Također, u osnovnoj školi imaju razrede i organiziranu školu sviranja.“

Na pitanje „Hoće li se ukinuti naplata parkirnih mjesta ljudima koji žive u zgradi kod koje se naplaćuje parkiranje?“ gradonačelnik je odgovorio: „U procesu je projekt s kojim će se prilagoditi mjesta za naplatu parkiranja.”

Učenike je zanimalo i hoće li se  ukinuti GROCKS.  „Ne, GROCKS će ostati“, napomenuo je gradonačelnik te dodao: „Ali izbacit će one loše bendove sa strane, a više uključivati domaće bendove sa kvalitetnim sviračima i pjevačima, kao što su ste vi koji ste danas ovdje.“

Gradonačelniku je izrečen i jedan prijedlog koji se svima svidio: „Bilo bi super kad bi kino imalo prikazivanje filmova vikendom.“

Prilikom razgovora o prostoru za bendove, opremi, sviranju i pjevanju, jedna učenica je gradonačelniku otpjevala pjesmu na španjolskom, nakon čega je gradonačelnik svima poručio da, ako trebaju pjevačicu, ne trebaju dalje tražiti!

Učenici OŠ Klanac pozvali su gradonačelnika da dođe u njihovu školu i sudjeluje u školskom projektu. Također, učenici osnovnih škola poklonili su gradonačelniku sliku koju je izradio jedan od učenika, nakon čega je uslijedilo zajedničko fotografiranje i kraj druženja.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close