Karijera

FOTO Gospićki mališani posadili cvijeće i uredili poligone za igru u sklopu akcije “Hrvatska volontira”

Manifestacija Hrvatska volontira – Snaga volontiranja za otpornost i održivu budućnost ove godine okupila je mnoštvo sudionika i preko 200 volonterskih aktivnosti u cijeloj Hrvatskoj.


Manifestaciji su se pridružile i svoje aktivnosti prijavile Osnovne škole s područja Gospića, OŠ dr. Jure Turića i OŠ dr. Franje Tuđmana, Lički Osik. Škole su tako održale aktivnosti sadnje cvijeća i lavande, a u svojim školskim dvorištima pripremili su i obojali poligone za igru na otvorenom.

Osim što su osmislili i prijavili svoje aktivnosti u sustav manifestacije, ove dvije škole sudjeluju u projektu „Školskim volonterskim klubom do prijateljstva i zajedništva“ kojemu je nositelj Društvo „Naša djeca“ grada Gospića a financiran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja u iznosu od 118.500,00 kuna.

Cijela priča projekta bazira se na odgoju za volontiranje, održivi razvoj kao i vršnjačkoj podršci. Cilj projekta je osnivanje dva školska volonterska kluba kao i postavljanje školskih volonterskih klubova na aktivnu razinu, a usmjeren je unapređenju kvalitete života djece u lokalnoj zajednici.

Sama svrha školskih volonterskih klubova je promovirati aktivnosti vezane za provedbu odgoja i obrazovanja za volontiranje, u sklopu kojih će djeca usvojiti znanja i vještine za poboljšanje kvalitete života i usvojiti primjerena stajališta vezana za volonterstvo.

 

Izvor: DND Gospić

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close