Lika

FOTO Dodijeljene medalje zlatnim gospićkim mažoretkinjama

TRI ZLATA NA DRŽAVNOM NATJECANJU

Na svečanosti kod Pučkog otvorenog učilišta u Gospiću danas je održana dodjela medalja mažoretkinjama koje su pobijedile u čak tri kategorije na nedavno održanom državnom natjecanju.


Mažoretkinje grada Gospića natjecale su se na Mažoret turniru kojeg je 20. lipnja organizirao Mažoret savez Hrvatske. Zbog epidemije COVID-19 ovogodišnje natjecanje održano je online. Selektor na turniru bila je Jelena Raguž, inače sutkinja na državnim natjecanjima mažoretkinja, koja je svaki nastup popratila i ocijenila preko zoom aplikacije.

Djevojke su bile i više nego uspješne u kadetskoj formaciji, u kojoj su se natjecale Matea Mataija, Matea Debianko, Pavla Orešković, Iva Vrkljan i Martina Kolak. Zlatne medalje su pripale i juniorskoj formaciji u sastavu Nike Krpan, Božene Laktić, Lorne Petanović, Tene Šop i Darije Asić. U kategoriji solo kadetkinje prvi put su zaplesale Ivana Župan i Dora Andrijević, koje su također donijele zlato u Gospić.

Dragica Rogić, koreografkinja gospićkih mažoretkinja i stručna suradnica Učilišta, rekla je da je ponosna na djevojke zbog neobičnih uvjeta u kojima su postigle ovakve rezultate. Djevojke su dobile zadanu koreografiju koju su morale vježbati kod kuće, a nakon popuštanja mjera u Učilistu su posložili koreografiju s formacijom od pet djevojaka.

“Nadam se da ćemo i ubuduće, bez obzira na sve prilike, raditi i da ćemo u Pučkom otvorenom učilištu naći načina da usprkos svim epidemijama postižemo ovako dobre rezultate”, rekla je Rogić uz zahvale roditeljima i članicama mažoretkinja koje nisu sudjelovale na natjecanju.

U ime Grada Gospića čestitke „zlatnim“ djevojkama uputila je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša:

“Mogu reći da smo u Gradu Gospiću jako ponosni na njih zato što su u ovim jako posebnim i teškim vremenima uzrokovanim koronavirusom postigle tako dobre rezultate. Ovo su prve zlatne medalje koje su naše mažoretkinje donijele Gradu Gospiću i na tome im čestitam”, rekla je Prša.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close