Vijesti

Filip Zavadlav kriv za trostruko ubojstvo, osuđen na 40 godina zatvora

STIGLA PRESUDA

Filip Zavadlav proglašen je krivim za trostruko ubojstvo u Splitu. Osuđen je na 40 godina zatvora.


Zavadlav je za svako od ubojstva koja je počinio dobio po 15 godina zatvora, te dvije godine za dovođenje u opasnost života, tijela i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Objedinjena je kazna zatvora u trajanju od 40 godina. Protiv ove presude može se podnijeti žalba.

Presuda je nepravomoćna, a do pravomoćnosti presude Zavadlav će ostati u pritvoru.

U obrazloženju presude navodi se kako je utvrđeno da je Zavadlav počinio tri kaznena djela ubojstva i jedno kazneno djelo posjedovanja oružja, te općeopasnu radnju.

Presudu je pročitala sutkinja Višnja Strinić, predsjednica sudskog vijeća, a Zavadlav je bio prisutan na izricanju presude. Imao je lisice na rukama i lance na nogama.

Također, sud nije prihvatio kvalifikaciju tužiteljstva da je riječ o ubojstvima iz bezobzirne osvete budući da nije dokazano da su ubijeni bili pripadnici narkomanskog miljea koji su maltretirali Zavadlava i njegovog brata.

Zbog toga je sud okvalificirao ovaj zločin kao tzv. “obično ubojstvo”. Kao otegotne okolnosti sud je naveo brutalnost u uporabi oružja, odlučnost i hladnokrvnost, a olakotna okolnost je Zavadlavova smanjena ubrojivost u trenutku počinjenja kaznenog djela kao i okolnosti u kojima je živio.

Sutkinja je trostuko ubojstvo ocijenila kao jedan od brutalnijih zločina, a kazna je na neki način društvena osuda.

Napomenula je da nitko nema pravo nikome oduzeti život. Kazala je da je Zavadlav postupio na najgori mogući način i nije izrazio kajanje.

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close