Turizam

Festivali koje morate posjetiti ove jeseni

Ove godine od 28.10. do 1.11. grad mode postati će nakratko grad čokolade. Više od 220 čokolatera ponuditi će neke nove i fine delikatese…


Jesen je posebno doba, šume mijenjaju boje, a s druge strane, u ovo godišnja doba se održava i hrpa raznoraznih festivala zbog kojih ćete odmah zaboraviti ljeto i s drugim očima početi gledati na jesen. Zavirimo i pogledajmo koji su to!

La Merce Festival, Barcelona, Španjolska

Građani Barcelone svake godine u jesen izađu na ulice kako bi proslavili dane zaštitnice grada. Razne aktivnosti i predstave okupiraju cijeli grad, a jedna od najzanimljivijih stvari su divovi, napravljeni od stabala kojima upravljaju ljudi!

Utrka London – Brighton

Jedna od najzanimljivijih utrka na svijetu je ona motociklistička od Londona do Brightona. Ono što utrku čini posebnom, jest to što se svi natjecatelji voze u starim autima, tako da možete osjetiti dašak prošlosti. Ove godine utrka nas očekuje u nedjelju 1. studenoga.

Međunarodno pripremanje tartufa, Italija

Mmmm, sline nam odmah cure. Najbolji chefovi iz cijelog svijeta nađu se u Italiji i pripremaju jednu od najskupljih delikatesa na svijetu, tartufe. Kome su oni preskupi, uvijek može uzeti i neki od specijaliteta lokalne kuhinje jer ni tim izborom zasigurno ne možete pogriješiti.

Salon čokolade, Pariz

Ove godine od 28.10. do 1.11. grad mode postati će nakratko grad čokolade. Više od 220 čokolatera ponuditi će neke nove i fine delikatese. Također, ovdje se odvijaju i razne radionice, ali možda je najimpresivnija stvar modna revija na kojoj modeli nose odjeću napravljenu od čokolade!

Festival umjetnosti u Budimpešti

Evo i nama najbliže destinacije. Na ovom festivalu gosti mogu istraživati svijet glazbe, drame, plesa, slikarstva, poezije, književnosti, dizajna i još mnogih drugih stvari. Festival je ove godine počeo početkom desetog mjeseca i trajat će do sredine mjeseca.


 

Tekst: punkufer.dnevnik.hr


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close