VijestiGrad ZagrebScenaPolitika

Fašničkom povorkom u Gradskoj upravi počela manifestacija “Fašnik vu Zagrebu”

Fašnička povorka KUD-a Prepuštovec – Fašnička hajdučija u utorak je kratkim nastupom u Gradskoj kući najavila i započela manifestaciju Fašnik vu Zagrebu.


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je  veseloj družini simbolično predao ključeve Grada rekavši kako očekuje da do 13. veljače, kada će se spaljivati fašnik na glavnom gradskom trgu, riješe sve otvorene probleme grada.

Predsjednik KUD-a Prepuštovec Josip Lipar zahvalio je gradonačelniku na dugogodišnjoj podršci u očuvanju ovoga dijela kulture i najstarijih običaja i uručio mu zahvalnicu.

Manifestacija Fašnik vu Zagrebu održavat će se do 13. veljače u organizaciji KUD-a Prepuštovec prema sljedećem programu:

09.veljače – Dječji fašnik Osnovnih Škola Grada Zagreba

Okupljanje djece na Europskom trgu u 14 sati – formiranje fašničke povorke i predstavljanje grupa i skupina na pozornici na Trgu bana Josipa Jelačića.
 
10. veljače:
10:00 – 11:00 sati – okupljanje „fašničkih grupa i skupina“ iz cijele Hrvatske kod HNK, tj., na Trgu Republike Hrvatske
11:15 sati – pokret „fašničke povorke“ od Frankopanske prema sjeveru i Ilicom do pozornice na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje će se sve skupine predstaviti prisutnim i okupljenim građanima grada Zagreba.
Oko 14:30 – 15:00 sati – odlazak skupina prema „Fašničkom šatoru“ u Sesvetama – zakuska, podjela zahvalnica i fašnička veselica.
 
11. veljače, Sesvete, 11:00 sati:
– jubilarni 50. po redu „Sesvetski fašnik“, dječji fašnik u organizaciji N.S. Sesvete
 
13. veljače, Trg bana Josipa Jelačića, cca 18 sati:
– dolazak i okupljanje „fašničke hajdučije“ kod spomenika bana Jelačića,
– lociranje, hapšenje, privođenje, suđenje, presuda i kurenje „FAŠNIKA“ krivca za sve nepodopštine – 19:50 sati
– vraćanje ključeva Gradske vlasti aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close