LifestyleTurizam

ERASMUS+ treću godinu zaredom ODOBREN Pećinskom parku GRABOVAČA

U sklopu Erasmus+ programa, Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Zagreb odobrila je Javnoj ustanovi Pećinski park Grabovača, treći po redu volonterski projekt „Discover Croatia:Think Green, Act For Future!“. Ugovor o dodjeli financijske potpore za projekt je potpisan 18. siječnja 2016. godine.  Projekt je prijavljen u partnerstvu s udrugama iz Španjolske, udrugom Juvenil Intercambia-Malaga i udrugom Building Bridges-Madrid.

Predviđeno trajanje projekta je sedam mjeseci, od 01. travnja do 31. listopada 2016. godine. Kroz projekt će se omogućiti dolazak 15 mladih osoba-volontera iz Španjolske u Pećinski park Grabovača, u periodu na nešto više od mjesec dana  (04. srpnja  do 11. kolovoza 2016.).

Opći cilj projekta je omogućiti mladima iz različitih životnih sredina (etničkih,kulturnih, religijskih) da unaprijede svoje znanje i podignu svijest o vrijednosti prirodne baštine i njenog potencijala za održivi razvoj ruralne sredine.

Ovim projektom mladim osobama će se omogućiti sudjelovanje u procesu donošenja odluka u JU PP Grabovača, volonteri će u sklopu svojih osobnih projekata moći izraziti svoje mišljenje o razvoju lokalne zajednice i JU, okolišu, međukulturalnim odnosima i raznim društvenim temama te predložiti pozitivne promjene i raditi na provedbi istih i nakon završetka.Uključivanjem volontera, JU će ostvariti više s postojećim resursima nego što bi mogli sa trenutno zaposlenim djelatnicima.

Provedba ovog projekta je ulaganje u znanje djelatnika JU  stvaranjem modernog i dinamičnog radnog okruženja te rada ostvarivanju suradnje sa zemljama  EU sa svrhom prijenosa znanja i razmjene iskustava te stvaranje internacionalne dimenzije. Provedba projekta omogućiti će volonterima te mladima iz lokalne zajednice učenje stranog jezika. Prošle godine to je bio francuski, a ove godine španjolski.

Osim brojnih drugih aktivnosti, u sklopu ovog projekta održati će se i početnički tečaj španjolskog jezika za lokalnu djecu kao i četvrta po redu ljetna škola „GRABOVAČA 2016.“.


Tekst: PP Grabovača

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close