Film i TVScena

Ennio Morricone ni sa 87 godina ne odustaje

Većina glazbenika u 87. godini života, pod uvjetom da još nešto rade, razmišlja o tome kako se najlakše povući iz biznisa. No, ne i Enio Morriocone. Taj poznati talijanski kompozitor, poznat po filmskoj glazbi, potpisao je upravo ugovor s Decca Recordsom, piše Guardian.


Obvezao se da će izdati album kojim će proslaviti 60. obljetnicu svoje karijere. Radi se o kompilaciji najvećih hitova koje je poznati redatelj izabrao sam, a album će nositi naslov 60.

Legendarni Morricone osvojio je, inače, ove godine i svoj prvi Oscar zahvaljujući glazbi koju je radio za Tarantinov ne baš hvaljeni film Mrska osmorka.

Genijalni presjek jedne velike karijere

Njegov novi album donijet će presjek njegove cijelokupne karijere počevši sa špageti-vesternima kao što su Dobar, loš, zao i Bilo jednom na Divljem zapadu preko hitova kao što su Misija ili Cinema Paradiso. A Morriconeovu glazbu je odsvirao glasoviti češki Nacionalni simfonijski orkestar.

“Nakon uspješno recipiranog soundtracka za Mrsku osmorku se s veseljem vraćam u Deccu. Bit će to sjajan vrhunac obilježavanja moje 60-godišnje karijere”, rekao je povodom objavljivanja albuma. “Dirigiranje vlastitim skladbama i suradnja s češkim simfoničarima bile su sjajna iskustva. Kvaliteta njihove izvedbe mojih stvari doista je vrhunska”, dodao je.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: telegram.hr | Foto: youtube.com independent

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close